Rajnke: Smiriti tenzije u Nikšiću, očuvati integritet predstojećih izbora

Ona je poručila da je sa Đukanovićem imala konstruktivan razgovor o jačanju i zaštiti demokratskih institucija u Crnoj Gori

19543 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Đukanović i Rajnke, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović i Rajnke, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke saopštila je danas da je sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem razgovarala o potrebi smirivanja tenzija u Nikšiću i važnosti očuvanja integriteta predstojećih izbora u tom gradu.

Iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore je ranije danas saopšteno da je Đukanović primio Rajnke sa kojom je razgovarao o perspektivi partnerskih i savezničkih odnosa između dvije države i aktuelnim prilikama u Crnoj Gori.

Rajnke je poručila da je sa Đukanovićem imala konstruktivan razgovor o jačanju i zaštiti demokratskih institucija u Crnoj Gori.

"Složili smo se oko mnogih pitanja, uključujući da sve strane moraju sarađivati kako bi kohabitacija funkcionisala, kao i u vezi važnosti nezavisnog sudstva i tužilaštva. Takođe, razgovarali smo o potrebi smirivanja tenzija u Nikšiću i važnosti očuvanja integriteta predstojećih izbora u tom gradu. Naglasila sam nepokolebljivu posvećenost SAD podršci Crnoj Gori, čvrsto usidrenoj u evroatlantskim institucijama i slobodnoj od stranog uticaja", napisala je Rajnke na Tviteru.

Bonus video: