Abazović: U što kraćem roku skinuti imunitet Petru Ivanoviću

"Krenula hapšenja više lica u sklopu afere Abu Dabi fond, u kojoj je budžet oštećen za više desetina miliona eura. Među uhapšenima je i bivši direktor IRF, Zoran Vukčević"

59466 pregleda 3122 reakcija 209 komentar(a)
Abazović, Foto: Twitter
Abazović, Foto: Twitter

U što kraćem roku treba skinuti imunitet glavnom akteru afere Abu Dabi, bivšem ministru poljoprivrede, Petru Ivanoviću, saopštio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović.

Specijalno državno tužilaštvo krenulo je u akciju hapšenja osoba za koje se vjeruje da su zloupotrijebili službeni položaj i nesavjesno radili prilikom raspodjele i trošenja novca od kredita iz Abu Dabi fonda, saznaju "Vijesti".

Povezani članci

04. Februar 2021.

Uhapšen Zoran Vukčević i još tri osobe

Među uhapšenima je i bivši direktor Investiciono razvojnog fonda (IRF), i bivši poslanik DPS-a Zoran Vukčević.

"Krenula hapšenja više lica u sklopu afere Abu Dabi fond, u kojoj je budžet oštećen za više desetina miliona eura. Među uhapšenima je i bivši direktor IRF, Zoran Vukčević", napisao je Abazović na svom Tviter profilu.

"Vijesti" saznaju da se tokom dana i u petak očekuje hapšenje još najmanje pet osoba, koje se nalaze na listi SDT.

U nalogu za hapšenje nalazi se ime nekadašnjeg ministra poljoprivrede Petra Ivanovića, koji je savjetnik za ekonomska pitanja predsjednika Mila Đukanovića i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u novom skupštinskom sazivu.

Bonus video: