Martinović: Čekam da vidim kako će opozicija objasniti Veberu da je napredak u pravosuđu pravno nasilje

Poslanik Demokrata se oglasio na Tviteru

18190 pregleda 121 reakcija 28 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

S neskrivenim zanimanjem čekam da vidim kako će kolege iz parlamentarne opozicije njemačkom ambasadoru (Robert Veber) objasniti kako je napredak u oblasti pravosuđa, ustvari, akt pravnog nasilja, poručio je danas Vladimir Martinović, poslanik Demokratske Crne Gore na Tviteru.

Ambasador Njemačke Robert Veber saopštio je danas da je ubijeđen da Vlada Crne Gore izmjene Zakona o tužilaštvu radi u koordinaciji sa evropskim partnerima.

Socijaldemokrate (SD) su juče saopštile da je ukidanje Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) bez konsultovanja evropskih partnera, Tužilačkog savjeta, Udruženja tužilaca i pravničkih udruženja, akt pravnog nasilja svojstven klasičnom totalitarnom režimu.

Povezani članci

03. Februar 2021.

SD: Ukidanje SDT-a akt pravnog nasilja

"Vijesti" su juče objavile da nepovjerenje u rad Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i njegovog rukovodioca - glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, nova vlast planira da riješi ukidanjem tog pravosudnog organa i uspostavljanjem novog, identičnih nadležnosti - Tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Povezani članci

03. Februar 2021.

Katnić ide u neraspoređene

Vanredna sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu će između ostalog biti i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu zakazana je za 18. februar.

Povezani članci

03. Februar 2021.

Vanredna sjednica Skupštine zakazana 18. februara

Bonus video: