Milačić: SDT da zahtijeva da se ukine imunitet Ivanoviću, talas pravde je nezaustavljivo krenuo

"Svakim danom bićemo za korak bliži pravnoj državi i slobodnom društvu"

13344 pregleda 187 reakcija 26 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Pozivamo Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da, jednako ažurno kao što je to radilo sa poslanicima opozicije u prethodnom skupštinskom sazivu, odmah nakon saslušanja bivšeg ministra poljoprivrede i aktuelnog savjetnika predsjednika države, Petra Ivanovića, uputi Skupštini odgovarajući zahtjev za skidanje njegovog imuniteta, kako bi se omogućio nesmetani krivični postupak oko ogromne pronevjere novca od kredita iz Abu Dabi fonda, saopštio je danas Marko Milačić, predsjednik Prave Crne Gore.

"Na ovaj način već na sledećoj, vanrednoj sjednici Skupštine 18. februara, možemo stvoriti preduslove da ovaj krivični postupak teče što brže u skladu sa Zakonom i potrebom naroda za pravdom. Indikativna je činjenica da je tužilaštvo sve ovo znalo i mnogo ranije, ali očigledno u strahu od skorog ukidanja ovog organa žure da procesuiraju ono što su mogli i morali svih prethodnih godina, ne bi li se sada kada odlaze u „neraspoređenost“ prikazali kao zaštitnici Zakona, a u ovom slučaju tek nakon što je novi ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović otvorio aferu Abu Dabi fond", istakao je Milačić.

Povezani članci

03. Februar 2021.

Katnić ide u neraspoređene

On je dodao da će "ovakva praksa, zakašnjele pravde, biti ukinuta već 18. februara kada izmjenama zakona nova parlamentarna većina i Vlada stvore preduslove za novi tužilački organ koji će se efikasno baviti borbom protiv organizovanog kriminala i korupcije, za razliku od aktuelnog SDT-a".

"Talas pravde nezaustavljivo je krenuo i svakim danom bićemo za korak bliži pravnoj državi i slobodnom društvu", zaključio je Milačić.

Bonus video: