Radinović: Nova vlast svjesna da nema prostora za simuliranje i eskiviranje reformi, kao što je činila bivša

Radinović smatra da su naročito značajne aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

3563 pregleda 1 komentar(a)
Radinović, Foto: SNP
Radinović, Foto: SNP

Crna Gora mora nastaviti svoj put ka Evropskoj uniji (EU) i uraditi sve što je potrebno da bi postala prva sljedeća zemlja koja će pristupiti evropskoj porodici naroda, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP).

Potpredsjednica Odbora te stranke u Skupštini Glavnog grada, Marija Radinović, kazala je da nova vlast ima podršku međunarodne zajednice, što, kako je navela, pokazuju brojni zvanični i onlajn susreti sa visokim funkcionerima EU.

Radinović je podsjetila da je nedavno istraživanje javnog mnjenja pokazalo da skoro 75 odsto građana podržava članstvo Crne Gore u EU, što je najveći procenat zabilježen u posljednjih nekoliko godina.

Kako je kazala, tolika podrška govori da građani prepoznaju i cijene značaj pomoći koju EU pruža Crnoj Gori, naročito u teškim vremenima izazvanim pandemijom koronavirusa.

„Ova činjenica bi trebalo da obavezuje sve relevantne društvene činioce da učine sve što je u njihovoj moći da što prije pristupimo EU, a naročito političke aktere da ostave po strani razlike i neslaganja“, naglasila je Radinović.

Prema njenim riječima, proces evropskih integracija je „proces svih nas, i u skladu sa tim treba i da se ponašamo“.

U tom smislu, smatra Radinović, naročito su značajne aktivnosti na ispunjavanju kriterijuma iz poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Tu poruku dobijamo konstantno od svih predstavnika EU, pa su funkcioneri nove vlasti svjesni da više nema prostora, a ni razumijevanja za simuliranje reformi, niti njihovo eskiviranje, kao što je činila bivša vlast“, kazala je Radinović.

Kako je navela, građani Crne Gore , koji već decenijama vape za boljim životom i sigurnijom budućnošću, očekuju ispunjenje obećanja i što skorije priključenje klubu najuspješnijih država svijeta.

„Nova vlast je riješena da učini sve da se taj cilj ostvari što je prije moguće“, dodala je Radinović.

Bonus video: