Mijanović: Građani demaskirali SDP-ovu ulogu satelita DPS-a

"Ako bismo rekapitulirali posljednje dvije godine, uvidjeli bismo da je SDP svojim prisustvom na protestima "Odupri se" ustvari želio da mijenja Crnu Goru, ali da umjesto Mila bude Milo, a umjesto Ivana, Raško"

4614 pregleda 16 komentar(a)
Anđela Mijanović, Foto: Građanski pokret URA
Anđela Mijanović, Foto: Građanski pokret URA

Za razliku od SDP-a, koji je sinonim za osamnaestogodišnje saučesništvo u pljačkanju Crne Gore, pokret URA se organizovanom kriminalu i korupciji suprotstavlja jasno i nedvosmisleno, ne prezajući da prave stvari nazove pravim imenom", saopštila je kandidatkinja za odbornicu URE u Nikšiću Anđela Mijanović.

Ona je odgovorila predsjednici Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Amini Cikotić koja je saopštila da je "primitivna nacionalističko-prostačka hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila "pomiriteljska" URA".

"Toboš ljevičarska partija, SDP kao jedan od zastupnika desničarskog diskursa u Crnoj Gori, nacionalizmom, širenjem mržnje i podizanjem tenzija pokušava da spasi partiju od sigurnog propadanja. Tamo ih, pak, nije doveo pokret URA, nego funckioneri koji su iz "svečane lože" posmatrali kako se otima Crna Gora od njenih građana", navodi Mijanović.

Dodaje da cenzus SDP-u "bježi sa horizonta" u Nikšiću, jer su, smatra ona, građani "u potpunosti demaskirali SDP-ovu ulogu satelita Demokratske partije socijalista".

"Zato im danas i hapse pripadnike njihove stranke zajedno s DPS-ovcima jer su zajedno pokrali i ojadili državu u koju se lažno i licemjerno kunu. A ako bismo rekapitulirali posljednje dvije godine, uvidjeli bismo da je SDP svojim prisustvom na protestima "Odupri se" ustvari želio da mijenja Crnu Goru, ali da umjesto Mila bude Milo, a umjesto Ivana, Raško", navodi Mijanović.

Dodaje da "najmanju moralnu dimenziju na cijelom političkom nebu ima upravo SDP ali da im "debeli obraz ne smeta da svakodnevno nacionalističkim diskursom pokušaju da zamagle kriminal i korupciju u kojima su i sami učestvovali".

Bonus video: