Cikotić: Primitivna hajka na Krivokapić je slika ambijenta koji je podarila "pomiriteljska" URA

"Milijana Krivokapić je, dakle, jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena, a u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa"

8119 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Primitivna nacionalističko-prostačka hajka na studentkinju Fakulteta političkih nauka Milijanu Krivokapić najbolja je slika društvenog ambijenta stvorenog nakon političkih promjena koje nam je podarila "pomiriteljska" URA, saopštila je danas Amina Cikotić, predsjednica Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP).

Krivokapić, studentkinja Fakulteta političkih nauka na Univerzitetu Crne Gore (UCG) i članica Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) saopštila je juče da na svom ličnom Tviter profilu dobija prijetnje koje su zasnovane na nacionalnoj i partijskoj pripadnosti.

"Ovaj slučaj samo je jedan u nizu kleronacionalističkih ispada koji nam se u kontinuitetu dešavaju nakon što je građanska URA ekstremnoj desnici omogućila da postane vlast i da dominantno diktira političke procese u Crnoj Gori. Milijana Krivokapić je, dakle, jedna od žrtava novog političkog mejnstrima koji se nevješto pokušava prodati kroz koncept navodnih promjena, a u stvari je ništa drugo do duboka socijalna i politička regresija koja vuče cijelo društvo nazad u vrtlog nacionalizma i opšte primitivizacije javnog diskursa. Naravno, niti je ko iz vlasti osudio ove napade zbog kojih se jedna mlada osoba zbog svojih političkih stavova opravdano osjeća ugroženom, niti policija pod novom vlašću ima namjeru da išta uradi po ovom pitanju", rekla je Cikotić.

Ona je dodala da dok društvo tone u sve veće podjele, netoleranciju i jezik mržnje, dok se druga država brutalno i otvoreno miješa u izbore u Crnoj Gori, tzv. građanski dio vlasti govori kako će oni da izvrše pomirenje i da ništa ne brinemo tj. da budemo "relaksirani".

"Opijeni vlašću, kako bi narod rekao – ne gaze zemlju, pa možda i ne vide šta se dešava i kakav ambijent stvaraju oni i njihovi saveznici iz, kako ih sami nazivaju, "ekstremne desnice". Za njih je i slučaj naše mlade koleginice Krivokapić moguće ujdurma bivše tajne službe ili nečeg sličnog, kako su nedavno i objašnjavali atake njihovih pristalica na političke neistomišljenike i pripadnike manjinskih naroda", rekla je Cikotić.

Po njenim riječima, talas nacionalizma ukoliko se na vrijeme ne suzbije proizvodiće svakim danom sve više slučajeva kao što je ovaj Krivokapić.

"Građansko društvo , posebno na Balkanu, nije vrijednost koja se podrazumijeva i koja je data jednom zauvijek, već je ideal za koji se moramo stalno boriti. O tome najbolje govori ovaj slučaj i politički trendovi kojima svjedočimo svih ovih posljednjih mjeseci", zaključila je Cikotić

Bonus video: