NOVA Berane: Tražićemo da se ponovo održi sjednica kako bi se poništila odluka o davanju naziva ulice Mladiću

"Smatramo da su članovi skupštinske službe iz reda pravnika koji prisustvuju sjednici Savjeta trebalo da upozore na nezakonitost predloga koji je razmatran"

17952 pregleda 178 reakcija 31 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Opštinski Odbor Nove srpske demokratije (NOVA) Berane tražiće da se ponovo održi sjednica Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova, saopštio je danas taj odbor.

"Kako bi se poništila odluka o davanju naziva ulice Ratku Mladiću. Savjet ne daje konačnu riječ i ne odlučuje o ovom pitanju već predloge od građana prosleđuje na dalji postupak predsjedniku Opštine, nadležnom sekretarijatu koji priprema Program usklađen sa zakonima i u konačno Ministarastvu kulture koje odobrava ili ne odobrava dostavljeni Predlog programa", navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Berane koje potpisuje predsjednik Radojica Živković.

Srpski monarhistički pokret je predložio da osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, a Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Opštine Berane je taj predlog usvojio i proslijedio na dalje odlučivanje.

Iz beranske NOVE dodaju da su u ovom slučaju kao i ranije svi predstavnici parlametarne većine koji su u Savjetu podržali predlog uvažavajući predloge građana.

"Prema Zakonu o spomen obilježjima ulice ne mogu biti nazvane po osobama koje su i dalje žive ili od čije smrti nije prošlo 20 godina. Smatramo da su članovi skupštinske službe iz reda pravnika koji prisustvuju sjednici Savjeta trebalo da upozore na nezakonitost predloga koji je razmatran. Tražimo da se sjednica Savjeta ponovo održi i konačna oduka donese uvažavajući Zakon koji se odnosi na uređivanje spomen obilježja i davanje naziva ulicama", navodi se u saopštenju Nove srpske demokratije Berane.

Bonus video: