Mandić: Vjerujemo da tragovi vode do Đukanovića; Knežević: Sudije da kažu ko je naredio progon

Mandić je istakao i da imaju energije da se suoče sa svim tim, ali da se danas ne raduju, već osjećaju gorčinu, jer je montiranjem tog lažnog sudskog postupka režimu Mila Đukanovića poklonjeno još četiri godine

45451 pregleda 713 reakcija 46 komentar(a)
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Sa pres konferencije, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 05.02.2021. 16:58h

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je da im je prije sat potvrđeno da je ukinuta presuda koju je sutkinja Suzana Mugoša donijela protiv njegovog kolege Milana Kneževića, njega, Mihaila Čađenovića.

"Imamo ozbiljnu namjeru da se suočimo sa svima onima koji su montirali taj lažni sudski proces", rekao je Mandić.

Dodao je da su sigurni da tragovi ne završavaju kod Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i sutkinje Mugoše, već da vode do Mila Đukanovića.

Mandić je istakao i da imaju energije da se suoče sa svim tim, ali da se danas ne raduju, već osjećaju gorčinu, jer je montiranjem tog lažnog sudskog postupka režimu Mila Đukanovića poklonjeno još četiri godine.

Mandić je građanima kazao da zamisle kako je bilo njihovim porodicama, ali i kako je bilo Bratislavu Dikiću koji je četiri godine proveo u zatvoru, ili Branki Milić i ostalim, kako kaže, lažno optuženima...

Lider DNP-a Milan Knežević rekao je da neće krivično-pravo procesuirati Katnića, Čađenovića, Mugošu, sutkinje Vesnu Pean i Dragicu Vuković, ali ih poziva da saopšte ko im je naredio da progone Mandića i njega.

On se u svoje, i ime Mandića i Čađenovića zahvalio njihovom advokatskom timu.

"Mnogo sam srećan što je ova ukidajuća presuda donijeta i za srpske državljane koji nisu podlegli pritisku, uperili prst u Andriju Mandića i mene i potpisali sporazume... Prvenstveno mislim na Branku Milić, Bratislava Dikića, Dušiča, Maksića, Đorđevića, Kristinu Hristić", rekao je Knežević.

Dodao je da je ovo danas potvrda zakasnjele pravde i da on ne može da se raduje, jer je Crna Gora već bila oslobođena 16. oktobra 2016. godine.

Mandić je kazao da će posebno Saša Čađenović i vijeće sutkinje Suzane Mugoše morati da se suoče sa posledicama njihovih nedjela.

Dodao je da Mihailo Čađenović danas nije na konferenciji jer je u samoizolaciji.

Mandić je rekao da će se novo tužilaštvo pozabaviti svim pitanjima u kojima je bilo zloupotrebu i da vjeruju da će odgovarati svi koji su selektivno postupali.

Knežević je saopštio da su dvadesetak dana nakon podnošenja prijave protiv Katnića, Čađenovića i sutkinje Mugoše, obavješteni da je odbačena.

"A upravo danas saznajemo da je tužilac (Živko) Savović podnio krivičnu prijavu protiv njih zbog istih stvari, ali koliko čujemo i zbog zloupotreba u akcijama Klap, Vardar...", rekao je lider DNP-a.

Dodao je i da vjeruje da je Savović prijavu podnio po službenoj dužnosti.

Bonus video: