Nimanbegu - Popa: Bojkot rada parlamenta nije dobar put rada

"Albanska lista će nastojati da svim političkim subjektima bude partner na putu razvoja posebno cijenjeći potrebu za mirnim razvojem društva u cilju integracije u Evropsku uniju"

3579 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Igor Šljivančanin
Sa sastanka, Foto: Igor Šljivančanin

Bojkot rada parlamenta nije dobar put rada, posebno u odnosu na pitanja koje zahtijevaju kvalifikovanu većinu, a odnose se na pravosuđe i izborni proces.

To je saopšteno iz Force nakon sastanka poslanika Gencija Nimanbegua sa šeficom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

"Albanska lista će nastojati da svim političkim subjektima bude partner na putu razvoja posebno cijenjeći potrebu za mirnim razvojem društva u cilju integracije u Evropsku uniju", navodi se u saopštenju.

Dodaju da su se teme razgovora Nimanbegua i Pope odnosile na političku tranziciju vlasti, odnosima u Parlamentu, saradnji između pozicije i opozicije u Skupštini, potreba za jačanjem dijaloga, posebno kod usvajanja zakonskih prijedloga koji bi vodile napretku, a ne nazadovanju na evropskom putu Crne Gore.

"Tranzicija vlasti treba da se tretira kao normalan proces koji prati i retorika i aktivnosti koje se podudaraju bez odlika revanšizma i konflikata. Kao predstavnici autoktonog ali brojčano malog naroda u Crnoj Gori sa posebnim senzibilitetom se odnosimo prema potrebi jačanja političkog dijaloga i otvoreno smo istakli zabrinjavajuće signale koji se dešavaju u vezi post i predizbornih procesa u Crnoj Gori", kazao je Nimanbegu.

Bonus video: