URA PG: Izvođač želi da posiječe borove zbog kojih se Beogradska ulica s pravom naziva jednom od najljepših

Pozivaju Ministarstvo urbanizma i ekologije da izvrši potrebne provjere, i kako navode, sačuva svaku biljku koja se može sačuvati, uprkos haosu koji je Vlada Demokratske partije socijalista (DPS) napravila prihvatajući loše urbanističke projekte

7443 pregleda 7 komentar(a)
Borovi obilježeni za sječu, Foto: GP URA Podgorica
Borovi obilježeni za sječu, Foto: GP URA Podgorica

Pri rekonstrukciji objekta Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) izvođač je obilježio zdravo drveće koje planiraju da posiječe, što je nedopustivo, saopštili su danas iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA.

Povezani članci

05. Februar 2021.

"Mete" na više decenija starim četinarima

Oni kažu da "izvođač želi da posiječe borove zbog kojih se sa pravom Beogradska ulica naziva jednom od najljepših u glavnom gradu".

Pozivaju Ministarstvo urbanizma i ekologije da izvrši potrebne provjere, i kako navode, sačuva svaku biljku koja se može sačuvati, uprkos haosu koji je Vlada Demokratske partije socijalista (DPS) napravila prihvatajući loše urbanističke projekte.

"URA je branila Goricu kao najveće zeleno blago Podgorice i nastavićemo da to činimo i dalje. Napominjemo da je nova zgrada Crnogorske akademije nauka i umjetnosti bila planirana preko puta kasarne “Morača” ali da se od toga suludo odustalo i ako je zgrada privedena kraju i sada zjapi prazna u samom centru grada. Sve to je smiješno kao i ulaganje DPS-ove Vlade od 10 miliona u novu zgradu MONSTAT", napominju iz podgoričke URE.

Pozivaju nadležne na hitnu reakciju kako bi se "spriječio još jedan zločin nad prirodom i plućima Podgorice".

Bonus video: