"poraziti primitivizam i nekulturu"

Ženska alijansa DPS: Politika građanske zemlje se ne vodi selektovanjem građana

Smatraju da se zdravo društvo ne gradi na ruševinama nesrećnih ideologija, te su pozvale građane Nikšića da se "izdignu iznad ništavila sopstvenih interesnih sfera zarad onih kojima će sjutra ostaviti Nikšić da ga njeguju i čuvaju"

2563 pregleda 18 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS

Povodom predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću, Ženska alijansa Demokratske partije socijalista su skrenule pažnju na "aktivizam usmjeren na stvaranje nepremostivih jazova između građana Crne Gore", ali i da bi na prvom mjestu trebalo da se porazi necivilizovanost, nekultura i primitivizam.

"Morate znati da se ne vodi politika jedne građanske zemlje selektovanjem i etiketiranjem građana, a još manje rasplamsavanjem netrpeljivosti i razbuktavanjem mržnje koja je oduvijek bila rak rana balkanskog podneblja", navodi se u saopštenju.

Smatraju da se zdravo društvo ne gradi na ruševinama nesrećnih ideologija, te su pozvale građane Nikšića da se "izdignu iznad ništavila sopstvenih interesnih sfera zarad onih kojima će sjutra ostaviti Nikšić da ga njeguju i čuvaju"

"Zato vas u ime majčinske ljubavi molimo da prerastete sebe i ostavite slanje huškačkih poruka da postoje kao zapis za vijek o vremenima koja nikom ništa dobro nijesu donijela", kazali su iz ŽAD-a.

One su pozvale aktere aktuelnih političkih zbivanja da koriguju način svog djelovanja i izražavanja, kako kažu, "zarad mirnog djetinjstva naših potomaka".

"(Sa)čuvajte, gospodo, vi prosvetiteljski duh Nikšića od sebe samih i samo tada će bezbrižna djetinjstva trčati gradom poput putokaza koji nikada ne smijemo izgubiti iz vida", napisale su u saopštenju.

Preporučujemo za Vas