"Građani traže neophodne informacije"

Brajović: Situacija dramatična, svi da se izdignemo iznad dnevne politike

"Najvažnije je da vakcine dobijemo u najkraćem mogućem roku"

19128 pregleda 80 reakcija 81 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković

Lider Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović pozvao je partije da se izdignu iznad dnevne politike, posebno trenutnu vlast, i da svi daju doprinos u rješavanju "dramatične zdravstvene situacije".

On je istakao da je situacija u Budvi i Herceg Novom alarmantna, ali da je slična i u čitavoj državi.

"Podaci da su dnevno preko 30 odsto testiranih pozitivni i da je veliki broj preminulih svakog dana zaista jesu razlog za ogromnu brigu svih i sasvim je prirodno da građani pokušavaju dobiti neophodne informacije. Najvažnije je da vakcine dobijemo u najkraćem mogućem roku. Stoga još jednom apelujem na zdravstvene vlasti da preispitaju odluku o ponuđenim donacijama i da sa dolaskom prve vakcine imamo jasan i nedvosmislen plan imunizacije", rekao je Brajović.

On se osvrnuo i na postavljenja 11 direktora zdravstvenih ustanova.

"Ne uliva povjerenje informacija da, usred epidemije nova vlast mijenja gotovo kompletno rukovodstvo zdravstvenih ustanova, i to licima koja su postavljena po političkoj osnovi. Volio bih, kao građanin prije svega, da je vladajuća većina svjesna posljedica svojih odluka. A ako nije tako, nas tek čeka katastrofalan scenario. Nema više bježanja od odgovornosti jer nju najviše snose oni koji odlučuju o tome ko će biti premijer, ministarka zdravlja, direktor Instituta za javno zdravlje, direktorka KCCG, direktori opštih bolnica i direktori domova zdravlja", naveo je Brajović.

Preporučujemo za Vas