Lompar Zekoviću: Licemjerno što novoj vlasti sada upućujete takve predloge

"Znajući u kakvom se stanju nalaze javne finansije i da je ispunjenje takvih zahtjeva u ovom trenutku dugoročno neodrživo, čemu su umnogome doprinijeli funkcioneri SDP-a", kazala je Lompar

10833 pregleda 14 komentar(a)
Lompar, Foto: URA
Lompar, Foto: URA

Pozdravljamo to što su funkcioneri Socijaldemokratske partije konačno shvatili važnost političkog djelovanja iz opozicionih klupa. Bilo je i vrijeme da nauče, s obzirom na to da, tokom prethodnih 18 godina, nisu bili ništa drugo do pirsing Demokratske partije socijalista (DPS) i njihovim kriminalnim aktivnostima, što je i dovelo do toga da Crna Gora sada bude zadužena i do 100 odsto BDP-a i onemogućena da dječji dodatak dodijeli svoj djeci, saopštila je odbornica Građanskog pokreta URA sa Cetinja Vladana Lompar.

Ona se oglasila povodom amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koje je SDP dao danas u proceduru, a kojima se predlaže promjena odredbe kojom će se djeci obezbijediti pravo na dječji dodatak do redovnog završetka obaveznog osnovnog obrazovanja.

"Licemjerno je od člana Glavnog odbora SDP-a Bojana Zekovića što baš sada novoj vlasti upućuje takve predloge, znajući u kakvom se stanju nalaze javne finansije i da je ispunjenje takvih zahtjeva u ovom trenutku dugoročno neodrživo, čemu su umnogome doprinijeli funkcioneri SDP-a. Godine 2001. je ukinut dječji dodatak za svu djecu i bilo je potrebno 20 godina da se, predlogom novih zakonskih rješenja, krene u ispravljanje te nepravde. Moramo priznati da su dvije decenije i više nego dovoljno vremena da bilo koji politički subjekt, a naročito SDP, koji je tako dugo bio dio vlasti i samim tim imao više političkih mehanizama, pokrene barem neku inicijativu, osim deklarativnu, po ovom pitanju. Cilj političkog djelovanja, što iz SDP-a očigledno ne znaju, mora biti odgovoran pristup sa pogledom ka održivosti i perspektivi. Mi se nećemo baviti populizmom, u kom SDP-a briljira i po kom je sve više prepoznatljiv”, navela je Lompar.

Svaka konstruktivna kritika, napominje, je i više nego dobrodošla.

"No, moramo napraviti razliku između takvih predloga i sugestija i onih koji za cilj imaju ostvarivanje minorne političke koristi”, zaključila je Lompar.

Bonus video: