Konatar: Pokušaji ucjena Katnića najbolje pokazuju njegovu neprofesionalnost u vođenju SDT-a

"Posljednja izjava Milivoja Katnića najbolje pokazuje sa koliko neprofesionalnosti se rukovodi ovom važnom institucijom. Upravo zbog ovakvih stvari su nam neophodne promjene u Tužilaštvu

17592 pregleda 468 reakcija 22 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo
Miloš Konatar, Foto: Koalicija Crno na bijelo

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije u poziciji niti može bilo koga ucjenjivati, a pogotovo ne poslanike Građanskog pokreta URA, saopštio je poslanik te partije Miloš Konatar.

"Njegovi pokušaji ucjena najbolje pokazuju njegovu neprofesionalnost u vođenju SDT-a. Nastavićemo sa institucionalnim reformama koje su bitne za napredak EU integracija", napisao je Konatar na Tviteru

Katnić je ranije danas kazao da je na proširenoj sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva, na kojoj se raspravljalo o najavljenim izmjenama Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, izjavio da je spreman da podnese ostavku, u slučaju da podnosioci inicijative za donošenje ovih zakona odustanu od iste, i da se obavežu da istu neće podnositi do isteka mandata ovog skupštinskog saziva.

Katnić je kazao da je 10. februara 2021.godine, službeno razgovarao sa predsjednikom Vlade Crne Gore, Zdravkom Krivokapićem koji ga je kako Katnić tvrdi, obavijestio da bi, u slučaju podnošenja njegove ostavke, poslanici Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA odustali od predloga za izmjenu Zakona o Državnom tužilaštvu i Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

"Posljednja izjava Milivoja Katnića najbolje pokazuje sa koliko neprofesionalnosti se rukovodi ovom važnom institucijom. Upravo zbog ovakvih stvari su nam neophodne promjene u Tužilaštvu. Promjene su neminovne, jer nastavljamo odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala", naveo je Konatar.

Bonus video: