URA: Iz kabineta Abazovića biće upućeni dopisi za istragu nadležnim bezbjednosnim službama oko Simijanovića

"Sa vizit karti i ostalih legitimacija moglo se zaključiti da se radi o savjetniku u Ambasadi SAD-a pri misiji OEBS-a u Beču. Kao i sa nizom drugih diplomata, obavili smo više razgovora i sa pomenutim Simijanovićem", kazali su iz URE

13015 pregleda 129 reakcija 30 komentar(a)
GP URA, Foto: GP URA
GP URA, Foto: GP URA

Građanski pokret URA je saopštio da će kabinet potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića uputiti dopise prema civilnim i vojnim bezbjednosnim službama, Upravi policije i Tužilaštvu u vezi slučaja Stevana Simijanovića.

Simijanović je prije nekoliko dana priveden u Nikšiću pod sumnjom da se lažno predstavljao kao američki diplomata.

Iz URE su potvrdili da su ugostili Simijanovića prošle godine u Podgorici na, kako kažu, preporuku zvaničnika jedne zapadnoevropske države.

"Sa vizit karti i ostalih legitimacija moglo se zaključiti da se radi o savjetniku u Ambasadi SAD-a pri misiji OEBS-a u Beču. Kao i sa nizom drugih diplomata, obavili smo više razgovora i sa pomenutim Simijanovićem. Neke od njih, rukovodstvo URE je obavilo i na javnim mjestima što dovoljno govori o ozbiljnosti pojedinih medijskih navoda o tobožnjim "tajnim poslovima" koje je pokret URA obavljao sa ovim licem. Dakle, navodi da je Simijanović za našu partiju obavljao neke usluge su netačni i predstavljaju medijske manipulacije svojstvene medijima bliskim bivšem režimu", naveli su iz URE.

Naveli su da će dopise uputiti "kako bi se prikupile sve relevatne informacije i čitav ovaj slučaj razriješio do kraja."

Bonus video: