Bogdanović: Prethodna vlast me vjerovatno duže nezakonito prisluškivala

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je u subotu rekao da su političari i novinari nezakonito praćeni i da je nalogodavac donedavni šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić

31908 pregleda 39 reakcija 33 komentar(a)
Bogdanović, Foto: Boris Pejović
Bogdanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik poslaničkog kluba Demokrata Boris Bogdanović kazao je da ga je prethodna vlast navjerovatnije duže nezakonito prisluškivala.

On je na pres konferenciji kazao da politički pritisak, za koji optužuje Specijalno državno tužilaštvo, može biti alibi za nezakonito prisluškivanje.

“Sumnjam da je ovo saslušanje pokušaj stvaranja alibija za aferu “Prisluškivanje”, koju je razotkrio i proesuirao direktor ANB, gdje sam očigledno oštećeno lice koje je vjerovatno u dužem vremenskom periodu nezakonito praćeno i prisluškivano”, naveo je Bogdanović.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je u subotu rekao da su političari i novinari nezakonito praćeni i da je nalogodavac donedavni šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Peruničić.

"Svjedoci ste da je direktor ANB prije nekoliko dana podnio krivične prijave vezano za zloupotrebe koje su se dešavale u ANB, a koje imaju direktnu vezu sa nezakonitim praćenjem političara, novinara, i drugih lica, apsolutno suprotno pravilima službe...", rekao je Abazović.

Krivične prijave zbog nezakonitog praćenja je Specijalnom državnom tužilaštvu podnio vršilac dužnosti direktora ANB Dejan Vukšić.

Bonus video: