Podgorica: Stižu eksperti OEBS-a

Članovi Radne grupe su na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotrili i predložili način implementacije preporuka iz tog izvještaja
2 komentar(a)
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Marta Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.12.2017. 11:46h

Eksperti OEBS-a doći će sredinom sedmice u Podgoricu gdje će sa predstavnicima Radne grupe za za primjenu preporuka te organizacije razgovarati o predlozima koje su im dostavljene, rekla je predsjednica tog tijela Marta Šćepanović.

Radna grupa pripemila je predloge zakona o izbornu odbornika i poslanika, biračkom spisku, elektronsnkim medijim i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Članovi Radne grupe su na osnovu Konačnog izvještaja Posmatračke misije OEBS/ODIHR povodom parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, razmotrili i predložili način implementacije preporuka iz tog izvještaja.

Šćepanović je kazala agenciji MINA da je Radna grupa krajem novembra poslala kolegama iz OEBS-a pripremljena zakone a da će njihovi eksperti treba da dođu u Podgoricu sredinom sedmice.

„Kad dođu zajedno ćemo raspravljati zakonima koje smo mi usaglasili nakon njihovih preporuka. Nakon tog ponovo ćemo ponuditi zainteresovanim da pogledaju usaglašene tekstove i daju svoje preporuke, kako bi ih kasnije dostavili poslanicima“, rekla je Šćepanović.

Radnu grupu formirao je predsjednik Skupština, a u njenom radu nijesu učestvovali predstavnici opozicije.

Bonus video: