Bošković: Abazović pokušava da zataška aferu Simijanović

"Da li je prevarant koji se lažno predstavljao, učestvovao u odabiru kandidata za direktora policije, i da li je Brđanin bio zapravo prijedlog Simijanovića i najozbiljniji kandidat za ovu poziciju", naveo je Bošković

15900 pregleda 105 reakcija 105 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Koordinator svih službi bezbjednosti Dritan Abazović, njegova stranka, ali i cijela Vlada, pokušavaju da zataškaju "aferu Simijanović", ocijenio poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković.

Kako je naveo, Abazović, Građanski pokret URA i Vlada pokušavaju da od javnosti sakriju zašto su Stevana Simijanovića, čovjeka koji se lažno predstavljao kao američki diplomata, finansirali, plaćali mu smještaj "i dopuštali da vršlja po bezbjednosnim službama Crne Gore".

Bošković je od premijera Zdravka Krivokapića, kao i od vršilaca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije, Dejana Vukšića i Veska Damjanovića, zatražio da odgovore na pitanje da li je Simijanoviću bilo dodijeljeno policijsko obezbjeđenje.

"Da li je prevarant koji se lažno predstavljao, učestvovao u odabiru kandidata za direktora policije, i da li je Brđanin bio zapravo prijedlog Simijanovića i najozbiljniji kandidat za ovu poziciju", dodao je Bošković.

On je zatražio informacije i o tome kakva je uloga BIA u izboru direktora Uprave policije.

"Da li je tačno da je ovaj čovjek, koji se lažno predstavljao i glumio američkog diplomatu, preko pozicija nekih visokorangiranih zvaničnika koalicije Crno na bijelo, došao da kadrira u bezbjednosnom sistemu Crne Gore, a da je priča o prodaji oružja smišljena kao paravan", upitao je Bošković.

On je upitao i da li su ljudi sa tih pozicija povezani preko posrednika i sa Aleksandrom Vučićem, a u krajnjem i sa pojedincima iz Rusije.

Bošković je ocijenio skandaloznim da "osoba ovakvog profila kao što je Stevan Simijanović imala upliv u bezbjednosni sistem Crne Gore".

"Zato tražimo da se ova afera do kraja rasčisti, da se utvrdi kakva je šteta nanijeta našoj državi i ko je za to kriv. Uzaludan je pokušaj državnog vrha, da skrenu pažnju sa ovih pitanja, i oslobodi se odgovornosti", zaključuje se u saopštenju Boškovića.

Bonus video: