Liberalna partija: Snažno se suprotstaviti grupaciji negatora građanske Crne Gore

“Sada je neophodno snažno se suprostaviti grupaciji negatora naše države i njenih građanskih vrijednosti okupljenih oko nove vlasti u državi, a sve uz podršku država regiona i centara moći iz inostranstva”

4189 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija, Foto: Liberalna partija

Predsjedništvo Liberalne partije (LP) podržalo je odluku nikšićkog odbora stranke da na lokalnim izborima nastupi u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratama (SD) i Patriotsko-komitskim savezom (PKS).

Predsjedništvo je poručilo da je neophodno snažno se suprostaviti grupaciji negatora Crne Gore.

Iz LP su kazali da je Predsjedništvo jednoglasno podržalo nastup u koalicionom savezu “Zajedno mijenjamo grad na bolje! - koalicija Evropski tim za Nikšić”.

Kako su naveli iz te partije, takva odluka naročito je važna u smislu aktuelne političke situacije koja prevazilazi lokalni karakter.

“Sada je neophodno snažno se suprostaviti grupaciji negatora naše države i njenih građanskih vrijednosti okupljenih oko nove vlasti u državi, a sve uz podršku država regiona i centara moći iz inostranstva”, kaže se u saopštenju.

Liberali će na lokalnim izborima u Nikšiću nastupiti sa koalicionom izbornom listom državotvornih stranaka i nezavisnih intelektualaca.

Koalicionu listu će činiti DPS, LP, SD, PKS, kao i nezavisni intelektualci.

“LP kao snažan promoter proevropske, građanske, moderne i progresivne političke svijesti, kako u Crnoj Gori tako i Evropi, kao članica ALDE saveza, shvatajući važnost ukrupnjivanja onih partija koje baštine takve i slične vrijednosti, podržala je takav politički savez”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: