DPS: DF boli što je pokrenut obiman investicioni ciklus

Oni su, govoreći o realizovanim projektima u Podgorici, saopštili da je u tom gradu, u posljednje tri godine, realizovano preko 100 miliona eura investicija, iako je kapitalni budžet bio 64,53 miliona eura
73 pregleda 5 komentar(a)
DPS logo, Foto: DPS
DPS logo, Foto: DPS
Ažurirano: 18.12.2017. 18:05h

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Glavnog grada saopštio je danas da predstavnike Demokratskog fronta (DF) boli to što je uprava Glavnog grada u prethodnom periodu realizacijom značajnih kapitalnih projekata pokrenula obiman investicioni ciklus.

“Smeta im što uskoro počinje gradnja Bulevara kroz Donju Goricu, što nam je partner na projektu za jugozapadnu obilaznicu, IFC, što su obezbijeđena sredstva za postrojenje za prečišćavanje opadnih voda i tretman kanalizacionog mulja”, navodi se u reagovanju Odbora DPS-a.

Sve to je, kako tvrde, trn u oku opoziciji, koja je nakon posljednjih izbora svjesna da, uprkos podršci medija, ne može zajedno da osvoji ni petnaesti dio glasova DPS-a, “zato što je građanima potpuno jasno ko govori istinu, a ko suprotno”.

Iz Odbora DPS Glavnog grada su reagovali na navode DF-a da kampanja za lokalne izbore u Podgorici u DPS-u poprima obrise panike, jer se već danima u prvi plan, medijski i terenski, gura gradonačelnik Glavnog grada, Slavoljub Stijepović.

Iz DF-a tvrde i da će opozicija, predvođena DF-om, ubjedljivo pobijediti u Podgorici.

Iz DPS-a su pitali predstavnike DF-a da li misle na istu opoziciju za koju je upravo DF u oktobru rekao da su ubjedljivo izgubili na izborima od Stijepovića.

“DF treba prvo da objasni opoziciji na koju se poziva da će da je predvodi. A o navodnim pobjedama i podršci građana najbolje govori činjenica da je DF na posljednjim lokalnim izborima u Tuzima osvojio nula glasova”, kazali su iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Oni tvrde da su neistinite tvrdnje DF-a da određene strukture u DPS-u, predvođene Duškom Markovićem, žele da nametnu Stijepovića za kandidata za gradonačelnika DPS-a i na ovim izborima, dok Milo Đukanović i njegova ekipa ne žele da Stijepovića vide čak ni na odborničkoj listi.

“DF, da ozbiljno radi bilo šta što nije na nivou prepričavanja tračeva, znao bi da Marković prima delegacije jedinica lokalne uprave prije dana te opštine. Tako je bilo i sa Glavnim gradom. Teorije zavjere postoje samo u glavama DF funkcionera, koji su se toliko zapetljali u njih da sami sebe demantuju”, kazali su predstavnici Odbora DPS-a Glavnog grada.

Oni su, govoreći o realizovanim projektima u Podgorici, saopštili da je u tom gradu, u posljednje tri godine, realizovano preko 100 miliona eura investicija, iako je kapitalni budžet bio 64,53 miliona eura.

“To je 100 miliona eura uloženih u puteve, ulice, proširenje vodovne i kanalizacione mreže, zaštitu životne sredine, komunalne usluge, socijalne servise, prosvjetne objekte, sportsku infrastrukturu”, navodi se u saopštenju.

Asfaltirano je, kako tvrde, preko 190 kilometara i probijeno oko 126 kilometara putnih pravaca, što je sve oko 13 miliona eura, a rekonstruisano je ulica u vrijednosti od oko 10,5 miliona eura.

“Uradili smo trg ispred gradskog stadiona čija je vrijednost pola miliona eura. Vratili smo spomenik Vojvodi Mirku Petroviću. Rekonstruisan je Tabački most u vrijednosti od 290 hiljada eura. Pri kraju je rekonstrukcija Sat Kule i Trga Bećir-bega Osmanagića u vrijednosti oko 400 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: