zakazani za 14. mart

Milošević na čelu tima za praćenje izbora u Nikšiću

"Zadatak tima biće da kontroliše postupanje policije i određenih organizovanih grupa i spriječi eventualne zloupotrebe, kao što je kupovina glasova tokom izbornog procesa", kazao je Milošević

28734 pregleda 241 reakcija 36 komentar(a)
Milošević, Foto: Privatna arhiva
Milošević, Foto: Privatna arhiva

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je Operativni tim za kontrolu izbornog procesa u Nikšiću, na čijem čelu je državni sekretar za kontrolu rada policije u MUP-u, Rade Milošević.

Milošević je "Vijestima" rekao da će Operativni tim biti sastavljen od članova Unutrašnje kontrole i određenih djelova policije (Sektor za privredni kriminal, Specijalno policijsko odjeljenje).

"Zadatak tima biće da kontroliše postupanje policije i određenih organizovanih grupa i spriječi eventualne zloupotrebe, kao što je kupovina glasova tokom izbornog procesa", kazao je Milošević.

U rješenju o formiranju Tima, kojeg je potpisao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, navedeno je da su zadaci Tima "da vrši instruktivne i operativne poslove u oblasti kontrole izbornog procesa, ukazuje na nezakonitost u radu UP i upozorava UP o njenom radu, predlaže mjere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, vrši prijem pritužbi, molbi i drugih predstavki u vezi sa ugrožavanjem biračkog prava i ostvaruje komunikaciju sa građanima, organima za sprovođenje izbora i drugim subjektima".

Milošević je rekao da će Tim biti stancioniran u Nikšiću, a biće otvoren broj za građane putem kojeg će moći da prijave zlupotrebe.

Izbori u Nikšiću biće održani 14. marta.

U lokalnom parlamentu u Nikšiću vladajuću većinu sada čine odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokrata.

DPS je na nacionalnom nivou prešla u opozicione redove, nakon što je izgubila vlast na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, održanim 30. avgusta prošle godine.

Preporučujemo za Vas