"Potrebno obnavljanje tradicionalno dobrih veza između Crne Gore i Rusije"

Maslenikov je ovom prilikom iskazao zainteresovanost i spremnost za neophodnim radom u cilju popravljanja odnosa dvije tradicionalno prijateljske države, navodi se u saopštenju SNP-a

7211 pregleda 92 reakcija 12 komentar(a)
Maslenikov i Joković, Foto: SNP
Maslenikov i Joković, Foto: SNP

Potreba za oporavljanjem crnogorske ekonomije, kao i strategije kako pomaći domaćoj privredi kroz saradnju sa Ruskom Federacijom, bile su teme na današnjem sastanku predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića i Nj.E. Vladislavom Maslenikovim, ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Razmijenjena su i mišljenja o potrebi obnavljanja i popravljanja tradicionalno dobrih veza između Crne Gore i Ruske Federacije.

Jedan od primarnih ciljeva saradnje je ponovni izlazak Crne Gore na rusko tržište sa svojojm turističkom ponudom, ocijenjeno je na sastanku. To je posebno istaknuto, kako se navodi u saopštenju, jer je prijeko potreban oporavak turizma koji učestvuje u državnom budžetu sa preko 20 odsto.

Maslenikov je ovom prilikom iskazao zainteresovanost i spremnost za neophodnim radom u cilju popravljanja odnosa dvije tradicionalno prijateljske države, navodi se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: