Srzentić: Javna uprava treba da bude usmjerena na potrebe i rješavanje problema sa kojima se građani suočavaju

Ambasador Slovačke, Boris Gandel je izjavio da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU, a pogotovo u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u ovoj oblasti

5777 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

Vlada Crne Gore je posvećena ispunjavanju obaveza iz svoje evropske agende, a u tom procesu su važna iskustva i naučene lekcije drugih država koje su prošle taj put, kazala je ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić na današnjem sastanku sa ambasadorom Slovačke, Borisom Gandelom.

"Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore i u punom kapacitetu je posvećeno unapređenju i optimizaciji procesa unutar same uprave. Posvećana sam stvaranju organizacije koja će na najbolji i najoptimalniji način odgovoriti ovim obavezama, a u centru svake transformacije je građanin" , kazala je ministarka Tamara Srzentić koja se danas sastala sa ambasadorom Slovačke Republike, Borisom Gandelom.

Ona smatra da javna uprava treba da, u svakom segmentu, "bude usmjerena na potrebe i rješavanje problema sa kojima se građani suočavaju"

Srzentić je upoznala ambasadora sa predstojećim aktivnostima u oblasti reforme javne uprave i pozvala da u narednom periodu definišu konkretne i praktične oblike saradnje.

Tamara Srzentić
foto: Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija

"Slovačka Republika snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, kao i politiku proširenja EU", kazao je Gandel.

On je izjavio da je Slovačka spremna da na svim nivoima pruži političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU, a pogotovo u oblasti razvoja e-Uprave i digitalne transformacije javne uprave, imajući u vidu slovačka iskustva u ovoj oblasti, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su na sastanku, kako stoji u saopštenju, ocijenili da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.

Bonus video: