Vlahović zamijenio bravu na ambasadi, Pajović nije vratio pečat i karticu

Službenici MVP su došli u prostorije crnogorske ambasade u Kini po nalogu rukovodsta MVP i pokušali da pronađu i preuzmu pečat i službena akta, kako pristup njima ne bi imao Pajović

51976 pregleda 1863 reakcija 237 komentar(a)
Vlahović, Foto: Boris Pejović
Vlahović, Foto: Boris Pejović

Opozvani ambasador Crne Gore u Vatikanu Miodrag Vlahović je zamijenio bravu na vratima ambasade, dok opozvani ambasador u Kini Darko Pajović još uvijek nije vratio pečat i karticu za plaćanje, potvrđeno je Vijestima u Ministarstvu vanjskih poslova.

Službenici MVP su došli u prostorije crnogorske ambasade u Kini po nalogu rukovodsta MVP i pokušali da pronađu i preuzmu pečat i službena akta, kako pristup njima ne bi imao Pajović.

Pajović je prvobitno zadržao i službeno vozilo, ali ga je u međuvremenu vratio.

Opozvani ambasador pri Svetoj stolici Miodrag Vlahović promijenio je bravu i niko ne može da uđe u prostorije ambasade, uključujući i privremenog otpravnika poslova.

Službenici ambasade se ne nalaze u zgradi, a za Vlahovića se ne zna da li se nalazi u prostorijama ambasade.

MVP je 16. februara svim opozvanim ambasadorima onemogućilo pristup ambasadama, i obustavilo njihovo finansiranje.

Opozvani ambasadori stanove mogu da koriste do otkaznog roka, a nije im dozvoljeno da dalje koriste bilo kakva sredstva kojima raspolaže MVP, poput službenih automobila.

Savjetnica predsjednika Mila Đukanovića je ranije saopštila da "ambasadori moraju djelovati u skladu sa instrukcijama MVP i ministra, a svako nerazumijevanje ili nejasnoća u pogledu instrukcije rješava se na relaciji ambasador – MVP, mimo javnosti".

Iz MVP nezvanično objašnjavaju da se opozvani ambasadori pozivaju na to što Đukanović nije potpisao ukaz o njihovom opozivu.