"Najbolje da Katnić podnese ostavku, Lazović će biti smijenjen"

"Sve pozivam, ako su našli neku nepravilnost da prijave novom starješini, ministru, premijeru. Takve ljude treba nagraditi. Ako tužilaštvo neće da se bavi svojim poslom neka se bavi pecanjem"

30821 pregleda 1618 reakcija 71 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da bi najbolje bilo da glavni specijalni tužilac (GST) Milivoje Katnić sam podnese ostavku, ali da ne vjeruje da će se to desiti.

On je to kazao na pres konferenciji jčija je tema bila zloupotreba donacije Evropske unije (EU) za obezbjeđivanje nabavke opreme za nadzor morske granice prema Hrvatskoj i Albaniji.

Abazović je poručio i da će pomoćnik direktora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Uprave policije (UP) Zoran Lazović biti smijenjen.

Mogao je i ranije da bude smijenjen da nije bilo političkog djelovanja.

On je kazao da nema informacije da su neki svjedoci tokom istrage nezakonitog prisluškivanja u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) mijenjali iskaze pod pritiskom.

"Tokom istrage prisluškivanja u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) na ljude se vrši veliki pritisak i to je razlog zašto tužilaštvo ne djeluje. upućena je urgencija tužiteljki koaj radi na tom predmetu da konačno nešto uradi. Ali, uradila ne uradila, dokaze niko ne može da uništi, a ako baš neće da urade, onda ćemo možda i da aktiviramo ove varijante vezano za krivične prijave", rekao je Abazović.

On je kazao da agenti iz ANB svjedoče o zloupotrebama, nije došao niko sa strane.

"Ne razumijem da dozvoljavamo da se na njih vrši pritisak svakodnevno a da tužilaštvo ne želi da preduzme obavezu na sebe. Ako se nekome od njih bilo šta desi, biće odgovorno tužilaštvo Vlada će im stati u zaštitu, stoprocentno i ja ohrabrujem časne službenike. I ovo što smo otkrili u MUP-u je zahvaljujući poštenim službenicima. U svakom Ministarstvu ih ima. Sve pozivam, ako su našli neku nepravilnost, da prijave novom starješini, ministru, premijeru. Takve ljude treba nagraditi... Ljudi treba da trpe pritisak zbog toga što je neki tužilac korumpiran i neće da odradi predmet ili je u privatnim vezama sa nekim ko mu je šef. To je sramno. Ako neko tako želi tako da se bavi poslom, neka ide iz tužilaštva i neka se bavi pecanjem ili poslom koji nije stresan. Ako nađemo tužioce koji su spremni da rade doći ćemo do onih koji misle da su nedodirljivi i supermoćni", kazao je Abazović.

Bonus video: