"vjerujem u rad državnih organa"

Nuhodžić: Nadležni da provjere sve realizovane tendere za vrijeme mog mandata

"Vjerujem da će službenici MUP-a koji su bili u stručnim komisijama za realizaciju tendera, argumentima odgovoriti na optužbe izrečene na današnjoj konferenciji za novinare"

21066 pregleda 292 reakcija 39 komentar(a)
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković
Nuhodžić, Foto: Luka Zeković

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Mevludin Nuhodžić zatražio je od nadležnih organa da provjere sve realizovane tendere dok je bio ministar unutrašnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas je saopštio da je u Ministarstvu unutrašnjih poslova otkrivena prevara od više od milion eura sredstava koje je obezbijedila Evropska unija (EU) kroz direktnu budžetsku podršku kroz Šengenski sporazum.

Nuhodžić je u saopštenju naveo da se pridružuje apelima Abazovića i državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Rada Miloševića da se provjere tenderi, kao i da provjere sve što ih bude interesovalo.

"Jer je cjelokupna dokumentacija u Ministarstvu unutrašnjih poslova a svi tenderi javno objavljeni i sprovedeni u transparentnom postupku", naveo je Nuhodžić.

Dodao je da ne sumnjajući u profesionalnost vjeruje u rad državnih organa.

"Kada je u pitanju konkretan tender, još u junu 2020. godne, po anonimnoj prijavi, naložio sam da se sva dokumentacija stavi na raspolaganju nadležnim državnim organima što je i učinjeno. Vjerujem da će službenici MUP-a koji su bili u stručnim komisijama za realizaciju tendera, argumentima odgovoriti na optužbe izrečene na današnjoj konferenciji za novinare. Istine radi, ukupan projekat je vrijedan 1.144.850 eura. Sistem je stavljen u funkciju i njegovom aktiviranju prisustvovao je i tadašnji šef Evropske Delegacije u Crnoj Gori, Aiovo Orav, i ne ulazeci u motive "zaključaka" govornika sa današnje konferencije mislim da niko ne može povjerovati da smo imali tako neozbiljan odnos da organizujemo aktiviranje sistema koji nije bio ispravan", naveo je Nuhodžić.

Dodao je da je MUP "realizacijom ovog i sličnih projekta ispunilo sve indikatore za povlačenje sredstava iz sektorske budžetske pomoći upravo nakon revizija EU eksperata".

"Koje su potvrdile da su projekti realizovani po evropskim standardima i doprinijeli unapređenju granične bezbjednosti kako Crne Gore tako i EU granica a što je lako provjeriti u izvještajima Evropske Komisije", zaključio je Nuhodžić.

Preporučujemo za Vas