Pajović: Službena akta, ključevi, pečat i bankovne kartice su u prostorijama Ambasade

"Neistiniti navodi Ministarstva vanjskih poslova i njihov primitivizam, ne zaslužuju bilo kakav pristojan komentar", naveo je u reagovanju opozvani ambasador Pajović

35443 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Pajović, Foto: Filip Roganović
Pajović, Foto: Filip Roganović

Sva službena akta, ključevi, pečat i bankovne kartice, koje inače nikada nisu upotrijebljene, nalaze se u prostorijama Ambasade.

To se navodi u reagovanju opozvanog ambasadora Crne Gore u Kini Darka Pajovića

"Neistiniti navodi Ministarstva vanjskih poslova i njihov primitivizam, ne zaslužuju bilo kakav pristojan komentar", naveo je u reagovanju Pajović.

"Vijestima" je u Ministarstvu vanjskih poslova potvrđeno je da Pajović još uvijek nije vratio pečat i karticu za plaćanje.

Tqakođe je rečeno da su službenici MVP došli u prostorije crnogorske ambasade u Kini po nalogu rukovodsta MVP i pokušali da pronađu i preuzmu pečat i službena akta, kako pristup njima ne bi imao Pajović.

Pajović je prvobitno zadržao i službeno vozilo, ali ga je u međuvremenu vratio.

MVP je 16. februara svim opozvanim ambasadorima onemogućilo pristup ambasadama, i obustavilo njihovo finansiranje.

Opozvanim ambasadorima prestaje finansiranje, ne mogu da koriste sredstva MVP.

Opozvani ambasadori stanove mogu da koriste do otkaznog roka, a nije im dozvoljeno da dalje koriste bilo kakva sredstva kojima raspolaže MVP, poput službenih automobila.

Iz MVP nezvanično objašnjavaju da se opozvani ambasadori pozivaju na to što Đukanović nije potpisao ukaz o njihovom opozivu.

Bonus video: