Krivokapić: Prije donošenja zakona obaviti javnu raspravu i konsultacije sa evropskim partnerima

On je istakao da je integracija u EU osnovni uslov za demokratski razvoj, mir i budući prosperitet u regionu, kao i jedan od ključnih faktora sveukupnih reformskih aktivnosti na Zapadnom Balkanu

7549 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Prije donošenja svih sistemskih zakona u oblasti vladavine prava, uključujući zakone o tužilaštvu, premijer Zdravko Krivokapić preporučio je kao premijer i predsjedavajući Savjeta za vladavinu prava da se obavi javna rasprava, kao i konsultacije s ključnim evropskim partnerima - Evropskom komisijom i Venecijanskom komisijom, rečeno je danas na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori NJ.E. Mateiem Viorelom Ardeleanoum.

Krivokapić je izrazio uvjerenje da će buduća saradnja dvije zemlje biti plodonosna, jer smatra da Rumunija za Crnu Goru predstavlja istinskog partnera koji joj svojim iskustvom može pomoći na putu članstva u EU, navodi se u saopštenju.

On je istakao da je integracija u EU osnovni uslov za demokratski razvoj, mir i budući prosperitet u regionu, kao i jedan od ključnih faktora sveukupnih reformskih aktivnosti na Zapadnom Balkanu.

Ardeleanu je kazao da rumunske vlasti pružaju podršku Crnoj Gori na putu ka EU, izrazivši uvjerenje da će Crna Gora do kraja njegovog mandata postati punopravna članica.

On je takođe istakao da je neophodno da se Vlada o predloženim izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu konsultuje sa evropskim partnerima.

Sagovornici su se saglasili da bi trebalo raditi na jačanju ekonomske saradnje, posebno kroz povećanje obima investicija iz Rumunije.

Bonus video: