PREMIJER najavio

Vlada prodaje "majbahe", novac će biti uplaćen u državni budžet

Premijer Zdravko Krivokapić naveo je da će se novac koristiti "za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi"

62287 pregleda 2472 reakcija 220 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vijesti/Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Vijesti/Boris Pejović

Vlada je usvojila predlog za pokretanje postupka prodaje dva vozila "Mercedes Maybach" koji su u državnom vlasništvu.

"Sredstva od prodaje ovih vozila biće uplaćena u budžet Crne Gore, a koristiće se za pomoć ugroženim građanima i unapređenje socijalne pravde u državi", naveo je premijer Zdravko Krivokapić na Tviter nalogu.

On je u video poruci naveo da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja zaduženo da angažuje procjenitelja koji će procijeniti vrijednost vozila, kao i da oformni komisiju za prodaju vozila do naredne redovne sjednice Vlade.

Premijer je pojasnio da će nakon toga biti objavljen međunarodni javni poziv za učešće na javnom nadmetanju.

"Javni poziv će trajati osam dana a nakon toga će biti organizovana javna aukcija na kojoj će javno i transparentno biti izabran najbolji ponuđač", rekao je Krivokapić.

Jedan od mercedes "majbaha", koristi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a drugi je dok je bio premijer koristio aktuelniu poslanik DPS-a Duško Marković.

Povezani članci

13. Januar 2021.

ANB kupila "majbah" koji je koristio Marković

Televizija Vijesti ranije je objavila da je vlasnik "majbaha" koji je koristio Marković Agencija za nacionalnu bezbjednost.