Danilović se ograđuje od saopštenja DF: Ocjene netačne, ne blatiti one koje je DPS već provlačio kroz blato

"Bez obzira što se može desiti da neki predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića ne dobije podršku ni naše stranke, u ime UCG, ipak, saopštavam da svi kandidati nisu isti i da ni po koju cijenu"

49545 pregleda 900 reakcija 118 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović

Ujedinjena Crna Gora (UCG) nije konsultovana oko saopštenja u kojem se svi kandidati za direktora Uprave policije, izuzev jednog, proglašavaju kandidatima bivšeg direktora Uprave policije ili Duška Markovića, kazao je funkcioner UCG Goran Danilović.

Saopštenje da neće podržati predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića je poslao Demokratski front i naveo da se radi o saopštenju koalicije Za budućnost Crne Gore.

"To je više nego gruba ocjena i što je najvažnije netačna", rekao je Danilović.

On je kazao da nije pošteno tako nešto izjaviti za 18 kandidata koji su od početka konkursa učestvovali u trci.

"Bez obzira što se može desiti da neki predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića ne dobije podršku ni naše stranke, u ime UCG, ipak, saopštavam da svi kandidati nisu isti i da ni po koju cijenu, pa ni javnog sporenja sa kolegama, ne pristajem da se paušalno svi kandidati svrstaju u isti koš i uz to još označe kao kandidati bivšeg režima", rekao je Danilović.

Danilović je pozvao svoje kolege da ne etiketiraju ljude, te da to ko će i da li će podržati predlog ministra Sekulovića ostave za trenutak kada predlog bude konstituisan.

"Odnos UCG prema predlogu zavisiće isključivo od naše procjene da li kandidat zaslužuje našu podršku ili ne ali nećemo blatiti ni jednog pojedinca koji je eventualno već jednom ili više puta provlačen groz blato DPS-a i raznih udbaških struja bivše vlasti", rekao je Danilović.

Bonus video: