Đukanović boravio u Nikšiću: Zaustavićemo sunovrat Crne Gore

"Snažno vjerujem u Nikšić. A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore"

48508 pregleda 254 reakcija 243 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da će Demokratska partija socijalista (DPS) na izborima u Nikšiću "zaustaviti sunovrat Crne Gore".

On je prilikom posjete Opštinskom odboru DPS Nikšić kazao da će razočarati "sve naše protivnike i neprijatelje", te da će Nikšić ostati ono što je uvijek bio, a da će Crna Gora nastaviti da se kreće putem evropskog razvoja…

"Snažno vjerujem u Nikšić. A kad god sam vjerovao u Nikšić to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore", rekao je Đukanović.

U saopštenju DPS-a se navodi da je Đukanović kazao da je "bitka za emancipaciju težak i sizifofski posao".

"Ali nećemo odustati od navođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima i pored toga što su i decenije i vjekove proveli po evropskim bespućima", lazao je Đukanović.

Poručio je i da bi se dalje moglo računati "na Crnu Goru i njenu evropsku budućnost" da moraju "ovaj ispit u Nikšiću položiti nikad bolje do sada.

Milo Đukanović
foto: DPS

"Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala", poručio je predsjednik DPS-a.

On je dodao da Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života, "gdje će se postaviti jasna vododjelnica između evropskog sistema vrijednosti sa jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma sa druge strane".

"Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je predsjednik DPS.

Milo Đukanović
foto: DPS

Prema njegovim riječima, "to su osnovne vrijednosti za koje se moramo boriti, bilo da smo vlast ili opozicija".

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović se prilikom boravka u Nikšiću susreo se sa predstavnicima mladih, kao i kandidatima za odbornike koalicije "Evropski tim za Nikšić" čiji je DPS glavni konstituent.

Takođe, kako se navodi, naglasio je važnost komunikacije sa građanima, prepoznavanja njihovih potreba i zalaganje za rješavanje problema sa kojima se oni susreću.

Milo Đukanović
foto: DPS

"Predsjednik Đukanović je dao lični doprinos radu Call centra iz kojeg je obavio nekoliko razgovora sa građanima Nikšića", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: