„Grade moj“: Imali smo dva protivnika – jednog poštenog i drugog koji je bio saveznik “obučen u odijelu protivnika"

“Građanska lista ‘Grade moj’ i svi njeni podržavaoci, potpisnici, nosioci liste, svi slobodni sugrađani, imali su pruženu ruku prema građanskoj Crnoj Gori, prema svim njenim deklarativnim predstavnicima"

6274 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Građanska lista Grade moj
Foto: Građanska lista Grade moj

Opštinska izborna komisija (OIK) u Nikšiću odbila je izbornu listu Grupe građana pod nazivom “Grade moj”, jer nije ispravila nepravilnosti u roku 48 sati. Iz pomenute Građanske liste obratili su se saopštenjem za javnost i zahvalili se “sugrađanima, slobodnim Crnogorkama i Crnogorcima, na iskreno iskazanoj potrebi, da se u Nikšić vrati duh ljubavi i čovječnosti”.

“Vaša podrška i aktivnosti koje ste dijelili sa nama prethodnih mjeseci obavezuju nas da istrajemo u očuvanju onoga što je suština građanskog suživota i slobode čovjeka. Treba da znate da smo, pored toga što nećemo učestvovati na izborima, ponosni na Vas i na trud svih naših aktivista i trud pojedinaca. To je sloboda i pobjeda koju smo osjetili prije izbora i na tome vam puno hvala. Nekoliko dana prije predaje lista, uz veliko povjerenje sugrađana i NVO ‘Komitski pokret’, građani Nikšića su stvorili uslov da ih vodi Građanska lista ‘Grade moj’. Uredno pripremljen izborni materijal je trebao da bude svečano predat OIK-i. Ali, to se kao što vidite nije desilo”, stoji u saopštenju za javnost.

I pored velikog ponosa i zadovoljstva na ukazanoj podršci, sa sobom, kako navode, nose tugu i žalost i “spoznaju onoga što je zapravo i dovelo Crnu Goru i grad Nikšić u ovako nezavidan ekonomski, diplomatski i društveno-socijalni položaj”.

“Građanska lista ‘Grade moj’ i svi njeni podržavaoci, potpisnici, nosioci liste, svi slobodni sugrađani, imali su pruženu ruku prema građanskoj Crnoj Gori, prema svim njenim deklarativnim predstavnicima. Tu ruku su slijepo gledali naši saborci i svojim nedjelima slobodnoj Crnoj Gori dokazali da nijesu dostojni nositi slobodarski i herojski duh grada Nikšića i države Crne Gore. Punog srca i podignutog barjaka, nosioci liste ‘Grade Moj’, svi potpisnici i simpatizeri zajedno sa NVO ‘Komitski pokret’ na čelu, žele poručiti Trebjesi, Lovćenu i Durmitoru: zaludu su nas lagali da smo zajedno, zaludu su nam dva dana pred predaju lista povukli blizu 200 potpisa, zaludu smo se dogovarali kad dogovor nijesu željeli, zaludu slobodom barjače kad su taoci politike i svojih partija, zaludu su spinovali da smo potkupljeni, kad smo zadnji euro od porodica odvajali za kampanju”, navodi se u saopštenju za javnost Građanske liste “Grade moj”.

Kako ističu, u atmosferi kada su imali dva protivnika – jednog koji je bio pošten i drugog koji je bio saveznik “obučen u odijelu protivnika”, odlučili su da ne isprave nepravilnosti na koje im je OIK ukazao.

“Koga će glasati partijski neposlušnici? Koga će glasati razočarani i prevareni? Koga će glasati oni koji su ćutali do sada? Koga će glasati nepotkupljivi kada nema Građanske liste ‘Grade moj’, ostaje da vidimo? A vi dragi ‘saborci’ potrudite se da budete bolji, ne u politici i radi rezultata, nego radi Trebjese, Lovćena i Durmitora, jer je to put kojim idu heroji, kojim se vječnost tka. Okanite se politikanstva ‘tako vi zemlje u koju ćete, ne režite jedan na drugoga...e nam sve ponesoše, e nam strv poginu...pod svoje nebo...’ Srećno Nikšiću, srećno Crna Goro i ostaj nam vječna”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: