Zeković: Do kada će Abazović ćutati na pokušaj Šešeljevih učenika da nam određuju vlast u Crnoj Gori?

"Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore. To mora pokazati očuvanjem minimuma dostojanstva - da o vlasti u Crnoj Gori odlučuju građani Crne Gore"

13100 pregleda 47 reakcija 48 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) poziva potpredsjednika Vlade Crne Gore i koordinatora bezbjednosnih službi Dritana Abazovića da odgovori da li se vlast u Srbiji miješa u izborni proces u Nikšiću i šta su naši bezbjednosni organi tim povodom do sada preduzeli, saopštio je danas Bojan Zeković, član Glavnog odbora (GO) SDP.

Zeković je rekao da je "prošlo mjesec dana od kada su policijski službenici na granici zaustavili i oduzeli novac od funkcionera SNS (Srpska napredna stranka), koje mediji označajavaju kao Vučićeve (Aleksandar Vučić - predsjednik Srbije i SNS) ljude za prljave poslove, dok naše bezbjednosne službe na čelu sa Abazovićem i dalje ćute.

"Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru poziva da se raščiste optužbe oko miješanja drugih država u izborni proces, upozoravajuči da “treba procijeniti koliko su interesi određenih vanjskih aktera interesi same Crne Gore”, ali Abazović iako prilično govorljiv na druge teme o ovome uporno i glasno ćuti. Nije valjda Vlada Crne Gore do te mjere zavisna da ne smije ni konstatovati očigledno, a kamoli reagovati? Svaki građanin vidi šta se dešava u Nikšiću, samo onaj koji kontroliše bezbjednosni sektor i čiji je to posao, ne smije da vidi neskrivenu Vučićevu "bitku za Nikšić"", rekao je Zeković.

Zeković je pitao Abazovića "do kada će ćutati na pokušaj Šešeljevih (Vojslav Šešelj - predsjednik Srpske radikalne stranke) učenika da nam određuju vlast u Crnoj Gori".

Kazao je da je nedopustivo da miješanje vlasti iz druge države ostane na nivou partijskih reagovanja i medijskih objava, dok javnost mjesec dana očekuje punu informaciju od nadležnih i zvaničan državni odgovor.

"Vlada koja je formirana u manastiru uz posredovanje Srpske pravoslavne crkve, ima posebnu obavezu da pokaže da nije ekspozitura SNS-a u Crnoj Gori, da nije marionetska, već i suštinski Vlada Crne Gore. To mora pokazati očuvanjem minimuma dostojanstva - da o vlasti u Crnoj Gori odlučuju građani Crne Gore", rekao je Zeković.

On je takođe pitao "čime objasniti da je Abazović kao opozicionar govorio o "klero-nacionalističkoj struji koja negira Crnu Goru", dok danas kada su mu sve informacije dostupne ne vidi ono što vidi svaki građanin?"

Bonus video: