Za budućnost Nikšića: Damjanović olako širi nacionalnu i vjersku mržnju

Iz Koalicije za budućnost Nikšića su poručili da je Damjkanović malo trebalo da se od "naučnice" pretvori u one koji sebe proglašavaju komitama

3440 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Logo Koalicije Za budućnost Nikšića, Foto: Za budućnost Nikšića
Logo Koalicije Za budućnost Nikšića, Foto: Za budućnost Nikšića

Nosilac liste Evropski tim za Nikšić, Sanja Damjanović olako širi nacionalnu i vjersku mržnju prema većini građana Nikšića, čime pokazuje da joj je malo trebalo da se od "naučnice" pretvori u one koji sebe proglašavaju komitama, saopšteno je danas iz Koalicije Za budućnost Nikšića.

Koaliciju Za budućnost Nikšića čine Demokratski front (DF), Socijalistička narodna partija (SNP), pokret "Za život Nikšića", Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada

Oni su reagovali na izjavu Damjanović u kojoj se između ostalog navodi da je "aktuelna vlast za svega tri mjeseca degradirala i urušila državni sistem koji svojom nesposobnošću vode ka totalnoj blokadi"

Iz Koalicije za Budućnost Nikšića su rekli da izjava Damjanović "svjedoči da je ona "iznuđeno" rješenje za nosioca liste i da je Demokratska partija socijalista (DPS) pred teškim porazom u Nikšiću, kao i da ne poznaje situaciju u Nikšiću i da je ne interesuju problemi građana".

"Posebno upada u oči retorika kojom se neko ko se predstavlja kao "naučnica" preselio u političko polje ostrašćenih DPS fanatika. Ipak, željno se iščekuje svaki sledeći nastup Sanje Damjanović jer osim uveseljavanja građana to je svakako dodatni poen za protivnike njene koalicije", kazali su oni.

Poručili su da na osnovu njene izjave "da neko konstantno širi strah", Damjanović ode u narod i priupita Nikšićane kakav je njihov život pod vlašću DPS, te da će se tako uvjeriti šta znači konstantni strah za egzistenciju i sigurnost.

"Iako je DPS pokušao da skrene pažnju sa svoje loše politike uplivom "novih lica", Sanja Damjanović je pokazala već viđeno lice mržnje. Ali, Damjanovićka je u jednom u pravu: Nikšić se danas zaista nalazi na braniku odbrane Crne Gore, ali one Crne Gore koja više ne pripada DPS-u, već svim građanima, one Crne Gore na koju će se morati navići oni koji su je decenijama pljačkali i do temelja urušavali", zaključuje se u saopštenju Koalicije Za budućnost Nikšića.

Bonus video: