Carević: Uvjeren sam da će koalicija koju predvodi Kovačević ostvariti istorijski rezultat

"Znamo da zadatak nije nimalo jednostavan, ali mi smo u Budvi dva puta pobijedili DPS i uvjeren sam da će tako biti u Nikšiću. Veliko je zadovoljstvo što se plamen slobode koji smo zapalili u Budvi rasplamsao čitavom Crnom Gorom i što će, uvjeren sam nakon 14.marta, Nikšić povratiti reputaciju slobodnog grada”, poručio je Carević

8032 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Carević uvjeren je da će koalicija ”Za budućnost Nikšića” koju predvodi Marko Kovačević ostvariti istorijski rezultat na lokalnim izborima u Nikšić.

Carević je danas sa svojim saradnicima ugostio Kovačevića i njegov tim poručujući da je siguran će da će iz redova Nove srpske demokratije voditi ovako značajnu opštinu.

“Današnja posjeta nosioca liste ''Za budućnost Nikšića'' Budvi gospodina Marka Kovačevića je novo poglavlje u kampanji za predstojeće izbore koji su za sve nas više od običnih lokalnih izbora i koje sa velikom pažnjom ovdje u Budvi pratimo. Za nas je to potvrda rezultata od 30. avgusta i uvjeren sam da će koalicija koju predvodi gospodin Kovačević ostvariti istorijski rezultat te da ćemo dobiti i drugog predjednika jedne velike i značajne opštine iz redova Demokratskog Fronta, tačnije Nove Srpske Demokratije. Znamo da zadatak nije nimalo jednostavan, ali mi smo u Budvi dva puta pobijedili DPS i uvjeren sam da će tako biti u Nikšiću. Veliko je zadovoljstvo što se plamen slobode koji smo zapalili u Budvi rasplamsao čitavom Crnom Gorom i što će, uvjeren sam nakon 14.marta, Nikšić povratiti reputaciju slobodnog grada”, poručio je Carević.

Naglasio je da su građani Nikšića “uvijek bili na braniku slobode kada je trebalo i nema nikakve sumnje da će tako biti i ovoga puta”.

“Zato pozivam sve građane Nikšića da masovno izađu na izbore jer je svaki glas važan i mi se ne smijemo opuštati sve dok u potpunosti ne razvlastimo DPS. Čvrsto sam uvjeren u pobjedu, ali prava borba za Nikšić predstoji tek poslije 14.03 kada grad koji je nekada bio industrijski centar Crne Gore treba opet podići iz pepela. Kao što su Nikšićani čvrsto i odlučno iz nedjelje u nedjelju poručivali da ne daju svoje svetinje jer je vjera njihova jača od svih neprijatelja, sa istom takvom odlučnošću i hrabrošću se treba izboriti sa nezaposlenošću, otvaranjem novih radnih mjesta, smanjivanju socijalnog jaza i vratiti gradu sjaj koji je nekada imao”, kazao je Carević.

Smatra da je Kovačević kandidat vrijedan svakog glasa.

“Jer je svojom ličnom hrabrošću uvijek bio tamo gdje treba bilo da se radi o zaštiti slabijih i obespravvljenih, bilo da je u pitanju odbrana nacionalnog srpskog identiteta. Zato vas pozivam da svoj glas date čovjeku koji je mlad po godinama ali nikako mlad po svom opozicionom stažu i iskustvu i koji se uključio u politiku jedne srpske, tada opozicione partije, kada je to malo ko smio. Tim koji je okupljen oko naše izborne izborne liste garant je da će Nikšićani dobiti odgovornu, demokratsku i poštenu upravu koja će raditi u interesu građana i razvoja grada. Zato još jednom pozivam sve građane Nikšića da 14.marta masovno izađu na izbore i svoj glas daju koaliciji ''Za budućnost Nikšića''. DPS mora postati politička prošlost da bi Nikšić dobio šansu za budućnost”, kazao je Carević.

Kovačević se zahvalio Careviću navodeći da je Budva primjer domaćinskog upravljanja gradom.

“Zahvaljujem se predsjedniku Opštine Budva na podršci koju nam je dao za izbore u Nikšiću. Osim što smo stranačke kolege, Carević je jedan od najuspješnijih predsjednika opštine u Crnoj Gori, ako ne najuspješniji, koji je pokazao kako se jedna opština može podići na noge i kako jedna lokalna samouorava koja je bila planski pljačkana, može da se oporavi. To iskustvo je nama u Nikšiću neophodno. Carević je pokazao da je predsjednik svih građana, pokazao se kao domaćin, kao što ćemo se mi pokazati u Nikšiću. To je ona poruka koju želimo da prenesemo, nova i bolja budućnost stiže za sve građane Nikšića”, poručio je Kovačević.

Bonus video: