Plenum 083: Napad u Kočanima još jedan prilog kontinuiranom ispoljavanju nasilja

Oni smatraju da ovo ne predstavlja izolovani incident, nego još jedan prilog kontinuiranom ispoljavanju nasilja, "što je imanentno Demokratskoj partiji socijalista (DPS)"

8982 pregleda 8 komentar(a)
Plenum 083, Foto: Plenum 083
Plenum 083, Foto: Plenum 083

Plenum 083 osudio je napad napad na aktiviste i funkcionere njihove koalicije „Mir je naša nacija – Ne damo Nikšić“ u Kočanima.

Oni smatraju da ovo ne predstavlja izolovani incident, nego još jedan prilog kontinuiranom ispoljavanju nasilja, "što je imanentno Demokratskoj partiji socijalista (DPS)."

"Mržnja koju generiše ta partija u stanju je da parališe cijelu zajednicu. Vedete DPS-a su, tokom višedecenijskog vladanja, kontaminirale Crnu Goru urušavanjem institucija, pljačkom i normalizovanjem nekažnjivosti nasilništva nad neistomišljenicima, dokazujući da jedino što znaju da rade jeste izdavanje države i društva krupnom kriminalu", kazali su iz Plenuma.

Isitču da sve predizborne kampanje u kojima je DPS nesiguran u svoj rezultat liče jedna na drugu: "obilje uvreda, zastrašivanja i fizičkih napada, koji za cilj imaju pasivizovanje birača. Ni kampanja za lokalne izbore u Nikšiću nije izuzetak, a današnji događaj potvrđuje tu tezu."

Kako navode, Crna Gora je na parlamentarnim izborima pokazala da je smogla snage da se trgne iz letargije, odbaci strah i porazi DPS, kao najvećeg neprijatelja svoje budućnosti.

"Vjerujemo da će ta štetna struktura identičan odgovor dobiti i na predstojećim lokalnim izborima te da će građani Nikšića, nakon 14. marta, biti oslobođeni mučne navike da se, pri bilo kakvom pojačanom angažovanju DPS-a – bilo da se radi o predizbornim aktivnostima, bilo da je riječ o svakodnevnim kriminalnim radnjama – osvrću oko sebe, strahujući za bezbjednost", zaključuju iz Plenuma 083.

Bonus video: