"Mir je naša nacija": Vrijeđane Stijovića politički motivisano stvaranje tenzija pred izbore

Iz koalicije "Mir je naša nacija" poručili da bezbjednost mora biti na prvom mjestu, kako onih na visokim funkcijama, tako i svih građana

6439 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Mir je naša nacija
Foto: Mir je naša nacija

Jučerašnje vrijeđanje ministra poljoprivrede Aleksandra Stijovića i čelnice pokreta "Ne damo Nikšić" Gordane Radović na Grahovu najbolja su slika politički motivisanog načina da se stvore tenzije i destabilizaciju društva u predizbornom periodu, saopšteno je iz koalicije "Mir je naša nacija".

Iz tog političkog saveza su osudili jučerašnja dešavanja i pozvali nadležne da reaguju, "procesuiraju počinioce i preduprijede ubuduće ovakve situacije".

Poručili su da bezbjednost mora biti na prvom mjestu, kako onih na visokim funkcijama, tako i svih građana.

"Očigledni su strah i animozitet koje ova struktura osjeća u odnosu na promjene koje će uslijediti u Nikšiću, a naročito je vidljiv strah od broja 6. Takvom primjeru smo svjedočili prije samo nekoliko dana, kada su u nikšićkom naselju Kočani fizički i verbalno napadnuti Krsto Radović i aktivisti koalicije "Mir je naša nacija". Nijesu se političko-kriminalne strukture odlazeće vlasti libile da bezbjednosno interesantna lica, ujedno i naoružana, angažuju kako bi u Nikšiću vršili napade i zastrašivanja, a istovremeno i pritisak na građane koji su odavno dovedeni na rub egzistencije. Nijesu prezali ni od napada na reditelja Ivana Ivanovića, koji je prije nekoliko dana povrijeđen, po nalogu iz istog centra. Jučerašnje vrijeđanje ministra poljoprivrede, Aleksandra Stijovića i čelnice pokreta "Ne damo Nikšić", Gordane Radović, najbolja su slika vašeg politički motivisanog načina da stvorite tenzije i destabilizaciju društva u predizbornom periodu. Uz pogrdne riječi i uvrede koje ste im uputili razvili ste i zastavu Crne Gore, trudeći se da pod plaštom patriotizma i državne zastave govorite u ime svih građana naše zemlje", navodi se u saopštenju.

Kazali su da patriotizam nije vrijeđanje onih koji Crnu Goru pokušavaju da oporave od "kraha koji je doživljavala decenijama".

"Patriotizam nisu ni pogrdni povici sakriveni iza državnih obilježja. Mještani Grahova kao i mještani Kočana, i svi Nikšićani koji će zaustaviti devastaciju Nikšića pobijediće vas dostojanstvom. Pobijedićemo vas olovkom i neće vam pomoći ni fantomke, ni provokacije, ni kriminalni klanovi, ni lažni patriotizam. Izbavićemo Nikšić iz ruku kriminalne hunte, i nećemo više dozvoliti bilo kakvo ugrožavanje, zastrašivanje, upućivanje uvreda i nazadovanje ovog grada", zaključuje se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Bonus video: