SDP Nikšić: Zdravstvenim radnicima da budu povećane plate u skladu sa značajem posla koji obavljaju

"Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika", rekla je Ognjenović

4336 pregleda 16 komentar(a)
Ognjenović, Foto: SDP Nikšić
Ognjenović, Foto: SDP Nikšić

Socijaldemokratska partija (SDP) nekoliko godina predlaže Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zaradama u javnom sektoru kojim traže da se zdravstvenim radnicima značajno povećaju koeficijenti a time naravno i zarade, u skladu sa značajem i težinom posla koji svakodnevno obavljaju, kazala je danas Lidija Ognjenović, kandidatkinja za odbornicu sa liste “SDP – Srcem za Nikšić”.

Ona smatra da je nedopustivo da plata ljekara specijaliste bude manja od plate zamjenika šefa kabineta predsjednika Vlade.

"Samo na ovaj način, kao društvo i uređena država možemo pokazati koliko cijenimo sav rad, znanje, stručnost i posvećenost naših zdravstvenih radnika", rekla je Ognjenović.

Ona je kazala da u Nikšiću mora postojati dovoljno novca za subvencije kamata na stambene kredite za ljekare i zaposlene u zdravstvu.

"Ali ne samo za njih, nego i za mlade stanovnike našeg grada koji žele da Nikšić bude mjesto njihovog životnog i profesionalnog opredjeljenja", navela je ona.

Ognjenović smatra da zdravstvene ustanove u Nikšiću mogu biti okosnica za razvoj zdravstvene zaštite u puno široj geografskoj regiji od teritorije nikšićke opštine.

"Time bismo dobili prijeko potrebna sredstva i materijalne resurse za razvoj i na neki način izvršili substituciju mnogih usluga koje sada korisnici zdravstvenog osiguranja mogu dobiti isključivo u Podgorici", smatra ona.

Ognjenović je dodala da Nikšić kroz pravilno ulaganje može postati važan regionalni zdrastveni centar, a da će SDP snažno insistirati na realizaciji te ideje.

"Borba protiv koronavirusa najbolje je pokazala što za jednu državu znači njen zdravstveni sistem. Godinu dana traje borba naših ljekara i kompletnog medicinskog osoblja za zdravlje svih naših građana. SDP, kada, nadamo se, uskoro uspješno okončamo ovu borbu neće dozvoliti da se opet zaboravi na zdravstvo, već ćemo nastaviti da se borimo za bolji životni standard svih u zdravstvenom sistemu i za veće ulaganja u zdravstvo", kazala je Ognjenović.

Kako je navela, ta borba nema alternative jer "nema jake države i jakog Nikšića bez snažnog zdravstvenog sistema". Kazala je da je to srce stabilnosti svake društvene zajednice i jedna od osnovnih politika svake socijaldemokratije.

"Zato, dragi sugrađani, dajte nam podršku 14. marta, dajte podršku listi “SDP-Srcem za Nikšić”, da radimo, gradimo i stvaramo slobodni, građanski, pristojni i evropski Nikšić", rekla je kandidatkinja za odbornicu Lidija Ognjenović.

Bonus video: