Bajčetić: Bojkot parlamenta nije dao željene rezultate

Bajčetić je kazao da Demokratski front nije naišao na korektnu saradnju kod manjeg ostatka dijela opozicije, iako su ih, kako se ističe, više puta pozivali da sjednu sa njima za sto i dogovore zajedničke aktivnosti
1 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: PzP
Nikola Bajčetić, Foto: PzP
Ažurirano: 16.12.2017. 13:04h

Član predsjedništva PzP-a Nikola Bajčetić, koji boravi na sastanku Savjeta Alijanse u Jerevanu, iskoristio je priliku da upozna poslanike iz Evropskog parlamenta o političkoj situaciji u Crnoj Gori, progonu Demokratskog fronta kao najjače opozicione grupacije i razlozima zbog kojih se DF vraća u Parlament, navodi se u saopštenju Pokreta za promjene.

“Na žalost, u Crnoj Gori još uvijek nemamo nezavisne institucije i vladavinu prava. Nemamo jer Đukanovićevom režimu to ne bi odgovaralo. Na ovaj način, DPS zajedno sa svojim satelitima kontroliše sve institucije, a često ih zloupotrebljavaju u obračunu sa neistomišljenicima režima. Nama je potrebna međunarodna podrška kako bi se izborili za fer I slobodne izbore i smijenili ovaj autokratski režim. Protiv DF-a se vodi više sudskih postupaka, do nedavno su nam funkcioneri bili u zatvoru, a članovi naše partije kao i članovi naših porodica su svakodnevno izloženi šikaniranju samo zato jer imaju drugačija politička mišljenja” istakao je Bajčetić tokom razgovora ističe se u saopštenju.

U nastavku se navodi da je Bajčetić tom prilokom kazao da Demokratski front nije naišao na korektnu saradnju kod manjeg ostatka dijela opozicije, iako su ih, kako se ističe, više puta pozivali da sjednu sa njima za sto i dogovore zajedničke aktivnosti, jer bojkot parlamenta nije dao željene rezultate.

"Zato smo odlučili da se vratimo u parlament, jer se već dugo vremena nalazimo u jednoj medijskoj izolaciji. A Sada ćemo imati priliku da se direktno putem prenosa uživo koji ne može da se cenzuriše obraćamo našim biračima”, kazao je Bajčetić poslanicima Evropskog parlamenta, navedeno je u saopštenju iz Pokreta za promjene.

Bonus video: