Potpredsjednik vlade posjetio nikšić nakon napada na luku trebješanina

Abazović pozvao na smirivanje tenzija: Podržavamo Brđanina i smjene u CB Nikšić

"Pozivamo sve na mir i dostojanstvenu atmosferu uoči izbora u Nikšiću. Potrudićemo se da svim aktivnostima tome doprinesemo. Moj apel je da budemo mnogo odgovorniji i da ove dvije nedjelje provedemo u miru, da građani glasaju za koga oni misle da je najbolje i ko će najbolje moći da odgovori potrebama građana Nikšića"

38220 pregleda 1273 reakcija 59 komentar(a)
Abazović u Nikšiću nakon napada na aktivistu "Za budućnost Crne Gore", Foto: Svetlana Mandić
Abazović u Nikšiću nakon napada na aktivistu "Za budućnost Crne Gore", Foto: Svetlana Mandić

Direktor policije, Zoran Brđanin, smijenio je načelnika niķšićkog Centra bezbjednosti i komandira policije, Tiha Goranovića i Darka Mađarića. To je kazao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji je jutros došao u Nikšić zbog napada koji se sinoć dogodio na aktivistu koalicije Za budućnost Nikšića, Luku Trebješanina, koga su, kako su kazali iz te koalicije, nepoznatè osobe poprskale biber sprejem i pretukli šipkama.

"Zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu i najnovijim incidentom, bez obzira što nijesmo tu da sudimo ko snosi konkretnu odgovorrnost oko svih ovih situacija, direktor Uprave policije je jutros smijenio načelnika CB Nikšić i glavnog komandira. Mislim da je to profesionalan odnos prema poslu, ukoliko ne može u jednom kontinuiranom periodu da se odgovori zahtjevima iz objektivnih ili subjektivnih razloga, ja u taj dio ne ulazim", kazao je Abazović.

Kako je istakao podržava aktivnosti Uprave policije i novog direktora, jer je to i politika bezbjednosti Vlade Crne Gore.

Joković i Abazović
Joković i Abazovićfoto: Svetlana Mandić

V.d. načelnika nikšićkog CB biće dosadašnji načelnik CB Herceg Novi Dragoljub Peković. Kazao je da se nada smanjivanju tenzija a ukoliko bude potrebno za dodatnim aktivnostima,Uprava policije, Agencija za nacionalnu bezbjednost su spremni.

"Mi ćemo koordinirati nekoliko stvari koje imaju za cilj da u potpunosti uspostave kontrolu bezbjednosnom situacijom. Ne bih volio da nekim neodgovornim izjavama dolivam ulje na vatru", kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima nije nikakva vanredna situacija u Nikšiću.

"Građani su prilično nasmijani,veseli. Imaju drugih problema koji se tiču zatvaranje objekata i ekonomskih problema", kazao je potpredsjednik Vlade.

Prema njegivim riječima namjera im je bila da on i nekoliko ministara jutros posjete Trebješanina, ali pošto je mladić pušten iz bolnice došao je samo on.

"Pozivamo sve na mir i dostojanstvenu atmosferu uoči izbora u Nikšiću. Potrudićemo se da svim aktivnostima tome doprinesemo. Moj apel je da budemo mnogo odgovorniji i da ove dvije nedjelje provedemo u miru, da građani glasaju za koga oni misle da je najbolje i ko će najbolje moći da odgovori potrebama građana Nikšića", kazao je potpredsjednik Vlade. Kako je istakao građani Nikšića zaslužuju da izbori i kampanja proteknu u fer i demokratskoj atmosferi, a Vlada osuđuje svaki vid nasilja, nezavisno prema kome se dešava i apeluju da se otkriju nalogodavci takvih akcija.