SDP: Problem Doma revolucije da se ukloni ili privede namjeni

Perović je istakao da je potrebno ukloniti "opasnost koja permanentno prijeti svim našim sugrađanima posebno djeci"

3361 pregleda 2 komentar(a)
Perović, Foto: SDP
Perović, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) ima plan da gradsku tvrđavu u Nikšiću oživi tokom čitave godine, a ne samo ljeti u vrijeme održavanja muzičkog festivala, kazao je kandidat za odbornika sa liste „SDP - srcem za Nikšić“ Radovan Perović

Tvrđava je, kako podsjeća, najstariji kulturno-istorijski spomenik na području Nikšića i istakao da predstavlja simbol grada.

"Njena osnova nastala je još u IV vijeku, kao rimsko vojno utvrđenje. Vrijeme i osvajači ispisivali su istoriju na njenim zidinama. Ovo kulturno dobro od izuzetnog značaja, uprkos povremenim restauracijama, danas se nalazi u prilično lošem stanju. Zapušteno i nedovoljno kulturno i turistički valorizovano u odnosu na potencijale koje posjeduje", rekao je Perović.

Gradska tvrđava, ističe, uz adekvatan sadržaj i pogled na grad koji pruža treba da postane jedan od nezaobilaznih centara izletničkog turizma.

"Kao početni korak u tom pravcu neophodno je obezbijediti adekvatniji i kontrolisan pristup tvrđavi kako bi se spriječile vandalske aktivnosti koje su se često pod okriljem mraka od nedobronamjernih posjetilaca dešavale na samoj tvrđavi", dodaje on.

Nevjerovatna je, napominje, i činjenica da za tri decenije u Nikšiću nije riješen problem Doma revolucije, "ruine u centru grada koji je do sada progutao 17 života, većinom mladih."

"SDP će nakon preuzimanja vlasti 14. marta, umjesto praznih obećanja i namještenih konkursa o mogućim rješenjima preduzeti ozbiljne i stručne korake da se ovaj problem Doma revolucije ukloni ili privede namjeni i na taj način ukloni opasnost koja permanentno prijeti svim našim sugrađanima posebno djeci", zaključio je Perović.

Bonus video: