"institucionalno ćemo se zalagati da se slučaj dovede do kraja"

URA: Visoki funkcioneri DPS djelimično odgovorni za zločin u Štrpcima

"Čak ni nakon skoro tri decenije od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznala šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih"

7382 pregleda 5 komentar(a)
Štrpci, Foto: GP URA
Štrpci, Foto: GP URA

Ood otmice u Štrpcima je 28 godina, a mi još uvijek nismo smogli snage da suočavanje sa prošlošću dovršimo, saopštieno je danas iz Građanskog pokreta URA.

"Jedino tako će se bolne rane porodica žrtava zacijeliti i staviti tačka na taj slučaj", ističe se u saopštenju GP URA povodom obilježavanja 28. godišnjice od zločina u Štrpcima".

Kako su istakli iz URE, zločin u Štrpcima je još jedan u nizu koji nas opominje da se Crna Gora nije na odgovarajući način ponijela prema ratnim zločinima koji su se događali na njenim prostorima.

"Čak ni nakon skoro tri decenije od tog stravičnog događaja većina porodica žrtava nije saznala šta se desilo sa posmrtnim ostacima njihovih najbližih. Nakon smjene prethodnog režima, u kom su na ključnim bezbjednosnim pozicijama u tom trenutku bili visoki funkcioneri DPS (Demokratska partija socijalista), djelimično odgovorni za zločin u Štrpcima, institucionalno ćemo se zalagati da se ovaj slučaj dovede do kraja i otkriju pravi počinioci. Osumnjičeni su, u međuvremenu, postali moćni biznismeni, a neki su bili na položajima koji su im, naizgled, obećavali imunitet i zaštitu od krivičnog progona. Porodice žrtava zaslužuju pravdu i mi ćemo se za to boriti", zaključuju iz URE.