Abazović: Drugim funkcionerima smanjiti zarade, a povećati ljekarima

"Kada kažem 'funkcioneri' mislim na one iz prve kategorije koji imaju najviše zarade u zemlji", kazao je potpredsjednik Vlade

25539 pregleda 60 reakcija 36 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović podržava predlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koje je Sindikat doktora medicine Crne Gore proslijedio svim poslanicima u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se dodaje da je Abazović gostujući u emisiji "Neđelja u petak" na A1 TV kazao da iako upućeno pitanje resorno njemu ne pripada, on ima vrlo jasan stav o tome.

"Smatram da drugim funkcionerima treba smanjiti zarade, a povećati ljekarima. Po meni je to pravedno rješenje. Kada kažem 'funkcioneri' mislim na one iz prve kategorije koji imaju najviše zarade u zemlji", kazao je potpredsjednik Vlade.

U saopštenju piše i da je Abazović rekao da se i ranije zalagao za to da Crna Gora ima progresivnu stopu oporezivanja zarada, što bi značilo da one najmanje zarade ostanu iste ili da se povećaju, a da oni koji imaju veću zaradu imaju veće poreske obaveze, čime bi se napravila pravedna distribucija.

Bonus video: