"DPS je oduvijek bila čuvar multietničkog sklada"

Dizdarević: URA vulgarno politizuje otmicu u Štrpcima, u koaliciji su sa partijom koja slavi ratne zločince

"Naša država je bila utočište za one koji su bili žrtve progona i nacionalističke histerije u kojoj su i koalicioni partneri pokreta URA"

7762 pregleda 23 reakcija 29 komentar(a)
Dizdarević, Foto: DPS
Dizdarević, Foto: DPS

Žalosno je da Građanski pokret URA pokušava da jedan tako tragičan događaj, poput otmice u Štrpcima vulgarno politizuje, saopštio je danas Abaz Dizdarević, potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

"Njihov lov na jeftin politički poen ide dotle, da na silu, i bez osnove spominju DPS u kontekstu odgovornosti za događaj u Štrpcima, iako su u koaliciji sa partijom koja slavi ratne zločince, i za koju su počinioci zlodjela, poput genocida u Srebrenici ili pomenute otmice, zapravo heroji. Uostalom, vjerovatno kalkulišući da bi to izazvalo loš efekat kod njegovih koalicionih partnera i dijela biračkog tijela, premijer Krivokapić se nije poklonio nevinim žrtvama otmice, kako je to činio prethodni predsjednik Vlade, Duško Marković", istakao je Dizdarević reagujući na saopštenje GP URA.

Dizdarević je dodao da je DPS oduvijek bila čuvar multietničkog sklada u Crnoj Gori.

"Naša država je bila utočište za one koji su bili žrtve progona i nacionalističke histerije u kojoj su i koalicioni partneri pokreta URA. Za vrijeme naše vlasti je počeo proces protiv osumnjičenog za otmicu u Štrpcima, koji je bio dostupan pravosudnim organima. Svaki zločin u kome su ljudi žrtve samo zato što pripadaju određenoj naciji, surova je opomena da pomahnitali duh nacionalizma i šovinizma, izaziva tragične posljedice. URA bi mogla da se zapita kako će se u kontekstu najnovijeg povampirenja mračnih ideologija koje su unesrećile ovaj region, posmatrati njihova uloga i krivica", rekao je Dizdarević.