Demokrate: Prvorazredni skandal u režiji pravosuđa

"Ovaj slučaj predstavlja sramotu za cjelokupno sudstvo, jer je u pitanju udžbenički primjer korupcije", poručili su iz Demokratske Crne Gore

10749 pregleda 365 reakcija 14 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Odluka Vijeća Višeg suda u Podgorici da se obustavi krivični postupak protiv Slavoljuba Stijepovića u slučaju afere „Koverta“ predstavlja prvorazredni skandal u režiji crnogorskog pravosudnog sistema, koji vapi za apsolutnim i temeljnim reformama, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

U toj partiji su ocijenili da je nekažnjavanje korupcije postalo svakodnevica crnogorskog sudstva.

"Nevjerovatno je da sudstvo u Crnoj Gori ne može da dokaže činjenicu i postojanje koruptivnih radnji bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, iako svi to vide i znaju, jer cijela Crna Gora je tome svjedočila. Postavlja se pitanje kako sudstvo ne vidi ništa sporno u ovoj aferi kada video snimak jasno dokazuje da Stijepović vrši koruptivnu radnju uzimajući mito od Kneževića", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su kazali da postupanje sudova u ovom konkretnom slučaju "samo jedan od brojnih alarma" koji upozoravaju na potrebu pokretanja hitnih reformi, kako se "nesavjesno postupanje, a pri tome vrijeđanje inteligencije i zdravog razuma građana" ne bi ponovilo.

"Ne treba da budemo iznenađeni ukoliko uslijedi negativna reakcija naših partnera iz Evorpske unije. Ovaj slučaj predstavlja sramotu za cjelokupno sudstvo, jer je u pitanju udžbenički primjer korupcije, koja je, na žalost svih nas, još uvijek prisutna u velikoj mjeri. Tome ćemo stati na put, slijedeći najbolje međunarodne standarde i prakse savremenih država", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: