Odgovor TVCG Demokratama: Jeftin pokušaj podmetanja neobjektivnosti

"Budući da prepoznajemo svadljivi rukopis u optužbama, dobronamjerno sugerišemo da se drže slogana partije", navodi se u reagovanju

7628 pregleda 20 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Izborni pul Televizije Crne Gore saopštio je kako je gruba neistina da je TVCG zabranila pominjanje bilo čijih imena, te da je jedina istina da Pravila o izvještavanju u predizbornoj kampanji, koja je usvojio Savjet RTCG, u članovima 4 i 14 zabranjuju da se bilo koja osoba vrijeđa, optužuje, kleveta i targetira po bilo kom osnovu.

Iz Javnog servisa su reagovali nakon što su Demokrate danas saopštile da RTCG ne dozvoljava da se "imena kriminalaca" spominju u njihovom programu.

"Ako Demokrate smatraju da preko Javnog servisa mogu bilo kog građanina Crne Gore kvalifikovati kao pripadnika horde i dokazanog kriminalca, onda oni nemaju problem samo s Pravilima o izvještavanju u predizbornoj kampanji nego i sa shvatanjem kulture javnog dijaloga i potrebe očuvanja fer i mirne izborne atmosfere u NIkšiću, za koju se navodno zalažu", navodi se u reagovanju, kako prenosi Portal RTCG.

Jednako neistinita je, dodaju, i tvrdnja da je TVCG "starca od 82 godine predstavila kao kriminalca, što je lako provjeriti". Istitču da su informacije, povodom događaja u Župi, koje su dolazile obje strane, ravnopravno tretirane u programu Javnog servisa.

"Žalosno je što su i Demokrate svjesne da su argumenti na našoj strani, pa ipak, jeftino pokušavaju da Javnom servisu podmetnu neobjektivnost. Budući da prepoznajemo svadljivi rukopis u optužbama, dobronamjerno sugerišemo da se drže slogana partije", zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: