"I NA LOKALNOM NIVOU DOPRINIJETI CILJU"

Jovović: SDP će se boriti za bolji materijalni status prosvjetnih radnika

"Fond bruto zarada u posljednje tri godine uvećan je za 50 miliona eura, a prosvjetnim radnicima nijesu uvećane zarade"

4506 pregleda 15 komentar(a)
Branka Jovović, Foto: SDP
Branka Jovović, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) u državnom Parlamentu će nastaviti da se bori za bolji materijalni status prosvjetnih radnika, saopštila je kandidatkinja za odbornicu sa liste "SDP – Srcem za Nikšić" Branka Jovović.

Ona je navela da će SDP sa lokalnog nivoa sagledati takođe mogućnosti da u okviru postojećih nadležnosti dodatno doprinese tom cilju.

"Crna Gora i svi njeni građani u ovom periodu krize svjedočili su velikom požrtvovanju prosvjetnih radnika koji u otežanim uslovima pružaju maksimalne napore na obrazovanju naše djece. Ogromna zahvalnost i veliko priznanje koje ćemo im uputiti neće značiti puno ukoliko kao društvo, u periodu pred nama, ne budemo učinili sve da značajno poboljšamo status i standard naših prosvjetara", navela je Jovović.

Ona je navela da je SDP više puta predlagala izmjene Zakona o zaradama državnih službenika i namještenika kako bi se povećale zarade prosvjetnim radnicima, što je tadašnja vladajuća većina odbijala.

"Fond bruto zarada u posljednje tri godine uvećan je za 50 miliona eura, a prosvjetnim radnicima nijesu uvećane zarade. Umjesto uvećenja zarada recimo prosvjeti rastao je broj zaposlenih u državnoj upravi suprotno usvojenoj strategiji vlade o racionalizaciji državne uprave, a plašimo se da će takva praksa biti nastavljena i sa novom Vladom koja je već najavila i donekle sprovela partijsko zapošljavanje. Nedopustivo je da ljudi koji obrazuju i vaspitavaju djecu i oni koji liječe, a koji u svakom društvu uživaju poseban ugled, u Crnoj Gori imaju primanja često ispod državnog prosjeka", navela je Jovović.

Preporučujemo za Vas