Crno na bijelo: Ponovo ćemo pokrenuti FK Čelik

"To ćemo uraditi kroz privatno-javno partnerstvo ili u realizaciji opštine i obezbijediti minimum rada kluba što bi značilo, za početak, stabilne finansije za klub"

3398 pregleda 11 komentar(a)
Milović, Foto: URA
Milović, Foto: URA

Nikšić je uvijek bio grad sporta, a u sport se nikad nije ulagalo koliko je trebalo i taj segment u razvoju našeg grada uvijek je bio zanemaren.Tako je ugašen jedan od najvećih gradskih klubova FK Čelik, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo u Nišiću Radovan Milović.

Kako je kazao, klub koji je prenosio glas Nikšića i Crne Gore širom Evrope ugašen je zahvaljujući gradskoj upravi Demokratske partije socijalista (DPS)

"Interesovanje za razvijanje sporta njima nije bio prioritet. Jedan sportski i kulturološki pokret zbog nezaintresovanosti nadležnih institucija ugasio se potpuno neopravdano", navodi Milović.

Prema njegovim riječima, obavezali su se da će stvoriti preduslove za ponovno pokretanje rada FK Čelik.

"To ćemo uraditi kroz privatno-javno partnerstvo ili u realizaciji opštine i obezbijediti minimum rada kluba što bi značilo, za početak, stabilne finansije za klub", kazao je Milović i dodao da će važan segment u radu ponovno pokrenutog FK Čelik biti njegova depolitizacija, što, kako kaže, znači da će klub voditi bivši igrači, treneri i prijatelji kluba.

"Da bismo dugoročno obezbijedili rad i funkcionisanje kluba napravićemo akademiju i povezati fudbalske škole sa FK Čelik. Tako će Čelik imati sve mlađe kategorije“,rekao je Milović.

On ističe da će im ponovno pokretanje kluba bit prioritet u djelovanju tokom mandata.

"Cilj nam je da u dogledno vrijeme u našem gradu za ljubitelje fudbala ponovo imamo gradski derbi i da vratimo publiku na tribine. FAP mašina će opet biti u punoj snazi zajedno sa svojim klubom, jer ćemo fudbal vratiti na Stadion Željezare. Jer, Može Nikšić – crno na bijelo“, rekao je Milović.

Bonus video: