"Budućnost je u onome što promoviše ova koalicija"

Koprivica: Mir je naša nacija je naša poruka i posljedica našeg djelovanja

Pobjeda 14. marta mora biti ubjedljiva da "nikada više nikome ne padne na pamet da u Crnoj Gori juri po ulicama, napada fantomkama i vreba iz mraka", kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić u toku posjete karavana mira Kličevu

3426 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

"Mir je naša nacija" je poruka koja doživljava punu afirmaciju nakon parlamentarnih izbora, zato što je mir prijeko potreban Nikšiću i Crnoj Gori, poruka je nosioca liste "Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić", Momo Koprivice.

On je sa karavanom mira posjetio je Kličevo i tom prilikom je podsjetio da bez mira nema prosperiteta, ljudskih prava i vladavine prava. "Bez mira nema dječjih dodataka, većih plata, većih penzija", kazao je on.

Smatra da je upravo to njihova poruka i politički program i "ono što je sigurno posljedica našeg djelovanja"

Osvrnuo se u svom govoru i na napade na funkcionere.

"Takođe, jasna i snažna poruka ne damo Nikšić kriminalcima, tajkunima, uzurpatorima. Vidjeli ste da je ta ranjena zvijer pokušala i da opstruira kampanju u Kočanima i na Grahovu kada su naši kandidati za odbornike, naši fukncioneri presretnuti i napadnuti, ali i tu i na svakom koraku ćemo ih pobijediti. Ne fantomkama, pobijedićemo ih znanjem, pobijedićemo ih mudrošću, hrabrošću, odlucnošću", kazao je Koprivica.

Liderka građanskog pokreta "Ne damo Nikšić" i savjetnica premijera Krivokapića, Gordana Radović, saglasna je sa porukom da je mir zajednički cilj svakog savjesnog i demokratskog društva.

"Mi, prevashodno, želimo mir u našem gradu, želim da se sretamo u lijepim trenucima, želim da se sretamo u miru i da u miru svi zajedno živimo. Ne damo Nikšić neznanju, ne damo Nikšić neprofesionalizmu, ne damo Nikšić proganjanju ljudi, ne dozvoljavamo to. Ono što mi želimo jeste da se okrenemo ekonomskom oporavku ovog grada, želimo da napravimo neke promjene u ekonomskom dijelu, želimo da otvorimo ekonomsku zonu u gradu, želimo da za svaki segment Nikšića napravimo razvojne projekte gdje će ljudi imati najveće koristi i gdje će se najljepše osjećati i gdje će poželjeti da ostanu, da ne napuštaju svoje domove", izjavila je Radović.

Pobjeda 14. marta mora biti ubjedljiva da "nikada više nikome ne padne na pamet da u Crnoj Gori juri po ulicama, napada fantomkama i vreba iz mraka", smatra predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

"U Crnoj Gori, u Nikšiću, od 30. avgusta pa za vijek vjekova moraju na svakom mjestu da pobjeđuju mir, sloboda, poštenje, znanje i čiste ruke. To je budućnost ove djece, to je budućnost Nikšića, to je budućnost Crne Gore i sa tog puta nikada više niko ne može skrenuti. Pokušavali su i pokušavaće, to nas ne iznenađuje. Moraju znati da je vrijeme koje je obilježila sumorna prošlost i Nikšića i Crne Gore, vrijeme koje su obilježile zatvorene fabrike, devastacije svega onoga što je istinska Crna Gora prošlost", poručio je on.

Bečić budućnost vidi u pomirenju, jakoj i građanskoj Crnoj Gori, u kojoj vlast stvara uslove kako bi djeca imala dječji dodatak, besplatne udžbenike, kako bi se povećavala minimalna zarada, naknade staračkim domaćinstvima i poljoprivrednim gazdinstvima.

"Da jača poljoprivreda, da jača turizam. To je ono što spaja i interesuje svakog građanina Crne Gore. Zato je ubjedljiv rezultat i veliki rezultat ove koalicije nešto što je izuzetno važno i nešto što je izuzetno bitno i za Nikšić i za političku stabilnost Crne Gore. Moramo da pobijedimo kriminal, moramo da pobijedimo korupciju, moramo da pobijedimo ekstremizam jer to ništa ne donosi dobro Crnoj Gori. Budućnost je u onome što promoviše ova koalicija", smatra on.

Preporučujemo za Vas